Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιούνη) με τη συμμετοχή πολιτών και παιδιών σε δράση φυσικής καλλιέργειας

Ενόψει του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας και το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας συνδιοργανώνουν τη δράση «Παίζουμε σβώλους, πρασινίζουμε τις γειτονιές». Για την επιτυχία της δράσης συμμετέχουν και συνεργάζονται επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας και οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση υιοθετεί τη νέα προσέγγιση στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την ανάπτυξη μίας βιωματικής σχέσης μεταξύ ανθρώπου και φύσης και ενεργητικής συμμετοχής για την κατάλληλη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να έχουν μία πραγματική συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε τοπικό επίπεδο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, το πρωί από τις 10.30π.μ. έως και 12.30μ.μ., στην πλατεία Στουγιαννάκη της Έδεσσας (φάλαινες). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εθελοντές συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στις τεχνικές της φυσικής καλλιέργειας και των δυνατοτήτων της για την αναζωογόνηση της ελληνικής φύσης και κυρίως αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα αναλάβουν τη φύτευση με σβώλους που περιέχουν σπόρους φυτών της περιοχής ενός μικρού τμήματος του αστικού πρασίνου της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος  Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Καλώ όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να συμμετέχουν στη δράση που συνδιοργανώνουμε. Φέτος δίνουμε έναν διαφορετικό τόνο στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με την προσωπική συμμετοχή μας και την ανάπτυξη μίας βιωματικής σχέσης με τη φύση. Η φυσική καλλιέργεια έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής φύσης, με χαμηλό κόστος και σύμφωνα με τις αρχές ορθής οικολογικής διαχείρισης. Ελπίζω και εύχομαι η συμβολική δράση στην οποία θα συμμετέχουμε την προσεχή Κυριακή να αποτελέσει το έναυσμα και να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλες τοπικές κοινωνίες. Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στην οργάνωση της εκδήλωσης η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική στις τεχνικές και οργανωτικές της λεπτομέρειες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: