Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Το φυσικό περιβάλλον και η διατήρηση του, είναι θέμα ατομικής ευθύνης και συμπεριφοράς. Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι τρόπος ζωής και η ανακύκλωση αποτελεί την πιο σημαντική ίσως απόδειξη της θέλησης των πολιτών, για έμπρακτη συμμετοχή  στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Έδεσσας, στην προσπάθεια του να συμβάλλει για ένα υγιές περιβάλλον, σας ενημερώνει ότι ξεκινά η ανακύκλωση στην πόλη μας…
Τα υλικά συσκευασίας που ανακυκλώνονται είναι:
ü   Τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια
ü  Τα κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο
ü  Οι μεταλλικές κονσέρβες
ü  Το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.
Σύντομα θα τοποθετηθούν στην πόλη μας ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης, σε δοκιμαστικό στάδιο. Όλοι μας οφείλουμε να αποθηκεύουμε στους μπλε κάδους ΜΟΝΟ τις παραπάνω συσκευασίες άδειες και καθαρές.
Με την Ανακύκλωση γυαλιού, πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός και η επαναχρησιμοποίηση υλικών που προηγουμένως κατέληγαν στο ΧΥΤΑ μαζί με άλλα σκουπίδια. Τα υλικά αυτά αφού διαχωριστούν, μεταφέρονται στις κατάλληλες βιομηχανίες όπου με την σωστή επεξεργασία επαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή άλλων προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι:
ü  Μειώνεται ο όγκος των σκουπιδιών και συνεπώς επεκτείνεται ο χρόνος λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
ü  Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι.
ü  Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων νερών.
Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, στους κλασσικούς πράσινους κάδους της πόλης μας, τοποθετούνται τα υπόλοιπα  οικιακά απορρίμματα, για την προστασία του ΧΥΤΑ και των απορριμματοφόρων μας στους πράσινους κάδους απαγορεύεται η ρίψη:
ü  Μπαζών
ü  Κλαδιών
ü  Αιχμηρών αντικειμένων
ü  Ηλεκτρικών συσκευών
ü  Βιομηχανικών λυμάτων
Γι’ αυτά τα απορρίμματα οφείλει ο πολίτης να επικοινωνεί με το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου.
Με απλές κινήσεις που πρέπει να γίνουν καθημερινότητα για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, συμβάλλουμε στην καθαριότητα της πόλης μας και του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, αλλά πρωτίστως στην καλλιέργεια μιας άλλης πολιτιστικής αντίληψης. Για το σκοπό αυτό η αρμόδια Αντιδημαρχία στέλνει το μήνυμα:

Ανακυκλώστε μαζί μας


Συμμετέχουμε ενεργά προστατεύοντας το περιβάλλον


Διαχειριζόμαστε σωστά τα απορρίμματα μας, αναβαθμίζοντας έμπρακτα την ποιότητα ζωής μας.


ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΡΜΟΥΖΗΣΓια οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2381350700Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: