Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων για τη βελτίωση του οδικού κυκλοφοριακού άξονα, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις στις περιοχές γεωγραφικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 100 χιλ. ευρώ και αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της φωτεινότητας των δρόμων, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες. Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζεται μεγαλύτερη άνεση, ταχύτητα και κυρίως ασφάλεια στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Για τo θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προχωρούν οι διαδικασίες  αναβάθμισης των οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Πέλλα δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε με κύριο γνώμονα την οδική ασφάλεια και σημεία στα οποία κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει σοβαρά ατυχήματα. Με τα έργα των διαγραμμίσεων, τις διαπλατύνσεις και αποκαταστάσεις των φθορών και, κυρίως, με τα έργα δημιουργίας κόμβων σε διασταυρώσεις και φωτισμού αλλάζουμε την εικόνα του εσωτερικού οδικού δικτύου. Ταυτόχρονα διευκολύνουμε την εσωτερική επικοινωνία και συνοχή σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε με βάση τη νέα γεωγραφία και οικονομία που εισήγαγε ο «Καλλικράτης» και για όλες τις σημαντικές δράσεις και έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπάρχει καθημερινή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και, φυσικά, τα στελέχη των υπηρεσιών μας που αναλαμβάνουν και το κύριο έργο προώθησης και παρακολούθησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε επίσης στην άρτια ολοκλήρωση των έργων, σύμφωνα με τις τεχνικές, ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα τεχνικά δελτία και μελέτες. Στόχος μας είναι να μην υπάρχουν κακοτεχνίες και τα χρήματα που δαπανώνται να έχουν πραγματική αξία για την τοπική κοινωνία και ανταποδοτικότητα.

Η απόκτηση  οδικού δικτύου με σύγχρονες προδιαγραφές θα υποστηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και, ακόμη, την προσέλκυση επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς της Πέλλας, με θετική συμβολή στην τοπική οικονομία.

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω την υπομονή σας για τυχόν ταλαιπωρία που θα προκύψει από τις οδικές ρυθμίσεις κατά την ολοκλήρωση των οδικών παρεμβάσεων. Είναι αναγκαίο να παραμερίζουμε κάποιες φορές τα ατομικά μας συμφέροντα και να υποστηρίζουμε το συλλογικό συμφέρον προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή μας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: