Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΡΚΑΓΙΑ

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, για τον καθαρισμό της περιοχής στις πηγές Καρκάγια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Φαρμουζης και Δημήτρης Γιώγας, ο επιφανής επιστήμονας Παντελής Παπάζης και μέλη του υπό σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Έδεσσας.
Σε παρακείμενη περιοχή στις πηγές που βρίσκονται 5 χλμ δυτικά της πόλης της Έδεσσας υπάρχουν σκουπίδια και μπάζα, που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η κινητοποίηση των εργολάβων της περιοχής και η εθελοντική τους προσφορά για τον καθαρισμό των σκουπιδιών και των μπαζών από την περιοχή των πηγών. Ο καθαρισμός της περιοχής που θα γίνει στο επόμενο δεκαήμερο δεν θα επιλύσει το μόνιμο αυτό πρόβλημα εάν δεν ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας, προκειμένου να σταματήσουν την παράνομη ρίψη σκουπιδιών και μπαζών στην περιοχή.
Ο Δήμος Έδεσσας θα προχωρήσει στον καθαρισμό της περιοχής, όμως και η τοπική κοινωνία πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά που χρειάζεται προκειμένου όλοι μαζί να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και την ποιότητα ζωής μας. Δεν αρκούν μόνο οι ταμπέλες, που λένε μην ρίχνετε σκουπίδια. Απαιτείται η συνειδητοποίηση από όλους μας ότι μπορούμε και πρέπει να λειτουργήσουμε οργανωμένα και συντεταγμένα, με συνείδηση και όχι κάτω από το φόβο ενός προστίμου. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: