Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία καθώς η συνολική κοινωνική ευτυχία εξαρτάται από την ατομική ευτυχία που βιώνει ο καθένας από εμάς.

Οι ναρκωτικές ουσίες αποτελούν ίσως ένα «παράθυρο» για να δραπετεύσει κανείς από τα προβλήματα της ζοφερής καθημερινότητας. Μίας καθημερινότητας που ολοένα γίνεται και πιο δύσκολη λόγω της επέκτασης της οικονομικής ύφεσης που έχει πλήξει τη χώρα μας. Γρήγορα αποδεικνύεται ότι τα ναρκωτικά όχι μόνο δεν προσφέρουν λύσεις, αλλά πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, κυρίως μέσω της συμμετοχής της στο Κέντρο Πρόληψης «Όραμα», προωθεί την πρόληψη ως καταλληλότερη μέθοδο στη μάχη για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών. Παράλληλα, μέσω του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που προωθούμε, στοχεύουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όπως και στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην πραγματική οικονομία της Πέλλας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω το σημαντικό ρόλο της κοινωνίας στη στήριξη των χρηστών ναρκωτικών ουσιών και των οικογενειών τους. Υπάρχει ευθύνη και ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας προκειμένου να βρουν το αληθινό νόημα της ζωής και να αντικρύσουν ξανά την ελπίδα.


Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: