Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας

Καταγγελία του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας
για τη μη απόδοση της Γ' δόσης των λειτουργικών δαπανών
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας σε συνεδρίασή του την 9-12-2010, μετά από ενημέρωση των Διευθυντών & Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων του Δήμου Έδεσσας για την ανάγκη εκπλήρωσης των τρεχουσών αναγκών για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, έχοντας υπόψη του την κατανομή της Γ’ δόσης των λειτουργικών δαπανών που έγινε από τη Δ/νση Π.Ε. Πέλλας και ότι τα ποσά αυτά αφορούν πόρους του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνονται μόνο για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, ομόφωνα αποφάσισε:... 

Καταγγέλει

Την πρακτική του Δήμου Έδεσσας για τη μη απόδοση προς τις σχολικές επιτροπές της Γ’ δόσης των λειτουργικών δαπανών αν και η κατανομή τους έγινε από τη Δ/νση Π.Ε. Πέλλας την 13-10-2010.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι δήμοι του Ν. Πέλλας έχουν προχωρήσει στην απόδοσή τους στις σχολικές επιτροπές. Θεωρούμε ότι με την ανασυγκρότηση των σχολικών επιτροπών, στα πλαίσια του «Καλλικράτη» υπάρχει πιθανότητα να χαθούν οι πιστώσεις αυτές και να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε το Δήμο Έδεσσας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απόδοση της Γ’ δόσης λειτουργικών δαπανών προς τις σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: