Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ

   Είναι κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού η επαναθεμελίω-ση του Ελληνικού Κράτους.
   Η καλλικράτειος φιλοσοφία της περιφερειακής ανασυγκρότησης του κράτους διαπερνά το σχεδιασμό όλων των Υπουργείων. Η αναδιαμόρφωση της αρχιτεκτονικής και η διασπορά υπηρεσιών Υπουργείων, όπως, Οικονομικών, Παιδείας, Υγείας, Δημόσιας Διοίκησης, Άμυνας κ.λ.π. απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και του Νομού μας.
   Δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις σε κανένα επιμέρους τομέα. Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης επείγει και θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
    Τα κριτήρια σύμπτυξης των Υπηρεσιών είναι σύνθετα, αντικειμενικά, ορθολογικά και απαλλαγμένα από ψευτοτοπικισμούς και αυθαίρετες  παλαιοκομματικού – παλαιοπολιτικού τύπου παρεμβάσεις Βουλευτών.
    Γι’ αυτό καλλιέργεια φημών ή ανακοινώσεις του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου»
δεν έχουν καμία βάση και εντάσσονται στην σφαίρα παλαιοκομματικής διαμεσολάβησης, ιδιοποίησης, πολιτικών επιλογών που ο λαός μας απορρίπτει κατηγορηματικά ως ζημιογόνες πρακτικές του παρελθόντος, από τις οποίες οριστικά πλέον προσπαθεί να απαλλαγεί.
    Κριτήρια αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Κράτους θα είναι : οι δυνατότητες που παρέχει  η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα οικονομικού τύπου κριτήρια όπως, ιδιόκτητα και όχι ενοικιαζόμενα κτήρια, ο όγκος των υπηρεσιών που προσφέρουν, η σχέση απασχολουμένων υπαλλήλων και αποδοτικότητας των Υπηρεσιών τους, γεωγραφικά κριτήρια κατανομής τους, κριτήρια τα οποία εξειδικεύονται ανάλογα με τον κάθε κλάδο.
    Στην τελική φάση διαμόρφωσης αυτού του σχεδίου  θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους φορείς του Δημοσίου, παραγωγικοί φορείς και οι Βουλευτές τις κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: