Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Να μην μεταφερθούν η Μεραρχία και η Στρατολογία από την Έδεσσα »

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας
 
ΘΕΜΑ: "Να μην μεταφερθούν η Μεραρχία και η Στρατολογία από την Έδεσσα "
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, έπειτα από το κλείσιμο στρατοπέδων στα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα και την μεταφορά τους στην Άσσηρο, φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός για μεταφορά στην ίδια περιοχή και της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα, καθώς επίσης και της Στρατολογίας από την πόλη της Έδεσσας στην Βέροια.
Επειδή στην υπ’ αριθ. 12180/25-06-2010 ερώτησή μου, με την οποία ζητούσα διευκρινήσεις σχετικά με το εάν επρόκειτο να μετακινηθούν  στρατιωτικές μονάδες του Νομού, δόθηκε από σας απάντηση η οποία αναφέρει επί λέξει: « Για τα ζητήματα που τίθενται στην ερώτηση ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της 8-7-2010 στο γραφείο μου με τη συμμετοχή των Βουλευτών του Ν. Πέλλας, του Δημάρχου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών »
Επειδή στην αναφερθείσα αυτή σύσκεψη, πλην των μονάδων που τελικώς μετακινήθηκαν, δεν έγινε καμία αναφορά για οποιαδήποτε άλλη ενδεχόμενη μεταφορά ή μετακίνηση και εν προκειμένω της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της Στρατολογίας που εδρεύουν στην Έδεσσα.
          ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε Υπουργέ,
Έχει πράγματι προταθεί η μεταφορά της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της Στρατολογίας από την Έδεσσα στην Άσσηρο και Βέροια αντίστοιχα;
Εάν ναι, προτίθεστε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή της μεταφοράς αυτής, αφενός αφουγκραζόμενος τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου τηρώντας και την προσωπική σας δέσμευση στην προαναφερθείσα σύσκεψη;
 
Ο Ερωτών
 
 
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: