Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Να αξιοποιηθούν οι 500.000 χιλ. ευρώ για τη διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας - Εξαπλατάνου, ζητά ο κ. Καρασμάνης

Φίλε Νομάρχη,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στις 26 Νοέμβρη ο Δήμαρχος Εξαπλατάνου ζητούσε με επιστολή του να του δοθεί η μελέτη για να προχωρήσει επιτέλους η δημοπράτηση του έργου για τη διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας-Εξαπλατάνου.
Η έκπληξη όμως φίλε Νομάρχη, έγκειται στο γεγονός ότι όπως εσύ με είχες προϊδεάσει με την επιστολή σου θα έδινες τη μελέτη στο Δήμο Εξαπλατάνου, προσθέτοντας όμως ότι το ποσόν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που εγώ είχα διασφαλίσει πριν από 1,5 χρόνο, δεν επαρκούσε για την ολοκλήρωση συνολικά του έργου διαπλάτυνσης και ως εκ τούτου οι εργασίες θα περιορίζονταν σε κάποια έργα ασφαλτόστρωσης.
Επέτρεψέ μου όμως φίλε Νομάρχη να κάνω ορισμένες επισημάνσεις: στην επιστολή που μου έστειλες υποστηρίζεις ότι η διαπλάτυνση θα κοστίσει 1.830.000 ευρώ, συνεπώς το μισό εκατομμύριο, όπως αναφέρεις, επαρκεί μόνο για την ασφαλτόστρωση.
Προφανώς δεν έχεις λάβει υπόψη ότι τα ποσά των μελετών για την κατασκευή ενός έργου, παραδοσιακά είναι αυξημένα, γι’ αυτό παρατηρείται και το φαινόμενο των μεγάλων εκπτώσεων στις δημοπρατήσεις που φτάνουν μέχρι 50-60%. Υπό αυτήν την έννοια θεωρώ υποχρέωση να ξεκινήσει το έργο με 500.000 ευρώ που έχουμε ήδη στο χέρι και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε το επί πλέον ποσό από κάποιο άλλο πρόγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση.
Αναφέρεται φίλε Νομάρχη στην επιστολή σου ότι έχεις προτείνει το σχεδιασμό και την εκτέλεση και άλλων έργων όπως: «Αριδαία-Εξαπλάτανος-Μάνδαλο» προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, «Σκύδρα-Ριζό-όρια Ν. Πέλλας-Ημαθίας» προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ο δρόμος «Σκύδρα-Λιποχώρι-Κρύα Βρύση-όρια Ν. Πέλλας-Ημαθίας» προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ. Σε τιμά αυτό.
Θα σου προσέθετα σ’ αυτά και ένα άλλο έργο, την κατασκευή του δρόμου «Γραμματικό-Άνω Γραμματικό-όρια Ν. Ημαθίας» που θα συνδέσει την Π.Ε.Ο. Φλώρινας-Έδεσσας με εγκεκριμένη μελέτη και μάλιστα της οποίας είχα διασφαλίσει χρηματικό ποσό στο Δήμο Άρνισσας για την επικαιροποίηση της, ένα έργο το οποίο με κωδικό Ν.Ε. ενετάχθη στις Σ.Α.Ε.Π. 008 της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (αφού μετά από παρέμβασή μου και με εντολή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών υπεγράφη το τεχνικό δελτίο από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, πλην όμως δεν εξεδόθη η Υπουργική απόφαση λόγω των πρόωρων εθνικών εκλογών) με προϋπολογισμό 3.850.000 ευρώ και μάλιστα με πίστωση 100.000 ευρώ για το 2009.
Να θεωρήσουμε ότι ως Κυβερνητικό στέλεχος με αυτοδιοικητική εμπειρία και γνώση των τοπικών προβλημάτων, θα μπεις μπροστάρης σ’ αυτήν την προσπάθεια έργων που θ’ αλλάξουν την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Το ευχόμαστε και το περιμένουμε. Αν το κάνεις–   που νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις – σε διαβεβαιώνω ότι θα έχεις τη δική μου συμπαράσταση. Για ενημέρωσή σου και μόνο, σου επισημαίνω ότι ήδη υπάρχουν Νομοί που εντάσσουν συνεχώς έργα σε διάφορα προγράμματα.
Σε παρακαλώ λοιπόν, δώσε τη μελέτη στο Δήμο Εξαπλατάνου να ξεκινήσει η διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας – Εξαπλατάνου  που για την περιοχή είναι έργο ζωής και έχουμε ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους .
Γιώργος Καρασμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: