Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.
Η πολιτική υποχρηματοδότησης και απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει οδηγήσει σε μείωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και σε σοβαρές κτιριακές και υλικοτεχνικές ελλείψεις.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων αυτής της ακολουθούμενης πολιτικής είναι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Ένα ακόμη μουσικό σχολείο που αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου φιλοξενούνται εδώ και χρόνια στα κτίρια του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Γιαννιτσών. Αν και υπάρχει κτίριο, το οποίο θεμελιώθηκε έπειτα από διεκδικήσεις και αγώνες τριών χρόνων των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων, αν και έχει εγκριθεί επιπλέον δαπάνη και έχει γίνει η ανάθεση του έργου σε εργολάβο για τις τελικές παρεμβάσεις, δεν έχει παραδοθεί.
Η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεάν σε όλους και σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση. Με δεδομένο επίσης ότι ένα μουσικό σχολείο έχει ανάγκες και σε ειδικούς μουσικούς εκπαιδευτικούς, όργανα και ειδικές αίθουσες διδασκαλίας.
                                   ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθεί άμεσα το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ    
                                                                       
 Άγγελος Τζέκης                                                                                                        Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: