Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με τα "Ανθρώπινα δικαιώματα "

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, αιτιολογώντας σήμερα κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την αρνητική ψήφο του Κόμματος προς τις δύο Εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα "Ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε:

 «Οι δύο Εκθέσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΕ και στο κόσμο αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους, που σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης στενάζουν κάτω από την βάρβαρη επίθεση ΕΕ, κεφαλαίου και αστικών κυβερνήσεων ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή τους, ώστε να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης διασώζοντας την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να αναγορεύουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου την ΕΕ σε τοποτηρητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που η ΕΕ υιοθέτει το νέο, ακόμα ποιο αντιδραστικό δόγμα του ΝΑΤΟ 2020, πρωτοστατεί στην εκμετάλλευση των λαών και των φυσικών πόρων, στηρίζει ανδρείκελα και αντιδραστικά καθεστώτα. Ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σφαγιάζονται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, κατακτημένα με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή, εντείνεται το κυνήγι των μεταναστών και ο ρατσισμός, περιορίζονται θεμελιώδεις λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια σειρά χώρες μέλη των ΚΚ κηρύσσονται παράνομα και απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα.

Οι συνηθισμένες πια αναφορές στην δήθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα και σε άλλες χώρες που προβάλουν αντίσταση στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, όπως η Βενεζουέλα έχουν τον χαρακτήρα των ωμών απειλών, εκβιασμών και πιέσεων που συναθροίζονται με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ, για να κάμψουν την αντίσταση των λαών να εγκαταλείψουν το δικαίωμά τους να καθορίζουν ελεύθερα οι ίδιοι την τύχη τους.    

Το σεβασμό και την προσήλωση της Ε.Ε. στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία την έζησαν και την ζουν από πρώτο χέρι οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν,  του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Κούβας κ.ά., που ματοκυλίστηκαν από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που υποφέρουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κίνδυνο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες αποτελούν η ΕΕ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμοί. Η αποδέσμευση από αυτούς  και η διάλυσή τους αποτελούν τον μόνο δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, τη στερέωση και τη διεύρυνσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: