Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές από την Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση

Κάποτε ψάχναμε πρωτότυπες ευχές να κάνουμε ενόψει των γιορτών. Τι να ευχηθούμε φέτος; Ευημερία και πρόοδο; Στις σημερινές συνθήκες, αυτό ακούγεται μάλλον ειρωνικό. Φέτος, οι καλύτερες ευχές πρέπει να επικεντρώνονται στη δυνατότητα επιβίωσης του ατόμου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, της νεολαίας, της κοινωνίας, του κράτους. Βιολογική και πνευματική επιβίωση...
Αν είστε εργαζόμενος, σας ευχόμαστε λοιπόν να μην απολυθείτε, να μην σας μειώσουν και άλλο τον μισθό, να μην σας αυξήσουν το ωράριο εργασίας πέρα από το 8ωρο, να έχετε το δικαίωμα στις διακοπές και στην απεργία, να έχετε μια σωστή εκπροσώπηση στο συνδικαλιστικό σας φορέα, να μπορείτε να μεγαλώνετε παιδιά, δηλαδή το αυτονόητο για τον 21ο αιώνα!
 Αν είστε συνταξιούχος, σας ευχόμαστε να ζήσετε αξιοπρεπώς από τη σύνταξή σας, να μην χρειαστείτε ιατρική περίθαλψη και αν χρειαστείτε, να την έχετε χωρίς δυσκολίες, δηλαδή το αυτονόητο για τον 21ο αιώνα!
 Αν είστε άνεργος, σας ευχόμαστε να βρείτε μια δουλειά που σας ταιριάζει, η οποία και να σας συντηρεί!
 Αν είστε μετανάστης, σας ευχόμαστε να κλείσουν εδώ οι πληγές που σας πόνεσαν τόσο στην πατρίδα σας!
 Αν είστε νέος, σας ευχόμαστε ένα μέλλον που θα σας επιτρέπει να νιώθετε σιγουριά και ελευθερία, που θα σας επιτρέπει να είστε δημιουργικός, δηλαδή το αυτονόητο για τον 21ο αιώνα!
 Σας ευχόμαστε να έχετε πρόσβαση στις γνήσιες αξίες του πολιτισμού, να χαρείτε ένα καθαρό περιβάλλον, μια δίκαιη κοινωνία και γενικά να χαρείτε τη ζωή, δηλαδή το αυτονόητο για τον 21ο αιώνα!
 Δεν θα έπρεπε να ευχόμαστε το αυτονόητο, αλλά μάλλον αυτές δεν είναι ευχές, είναι κραυγές αγανάκτησης.
 Σας ευχόμαστε να αγωνιστείτε, έτσι ώστε να μην χάσουμε το αυτονόητο!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: