Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μιχάλης Καραμάνης: Παρόν στις εξελίξεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Παρουσίαση του απολογισμού δράσης της Ν.Α. Πέλλας και ευρεία συνέντευξη τύπου
Ο Νομάρχης Πέλλας, Μιχάλης Καραμάνης παρουσίασε χθες στον πολυχώρο «Κανναβουργείο» στην Έδεσσα τον απολογισμό δράσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Αντινομάρχες, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, στελέχη της Νομαρχίας, πολλοί ενεργοί πολίτες και δημοσιογράφοι του νομού. Στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς στο έργο της τρέχουσας θητείας του, καθώς επίσης και σε σημαντικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει κατά την πρώτη θητεία του. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βασικές αρχές οι οποίες τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της τοπικής διακυβέρνησης ήταν: η ισόρροπη ανάπτυξη, η οικονομική ανάπτυξη μέσα από την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος, η νομιμότητα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια. Το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας βασίστηκε σε μία κατάλληλη οργανωτική δομή των υπηρεσιών και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που ξεκίνησε με τον νέο Οργανισμό που ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην αρχή της θητείας του. Η οργανωτική επάρκεια που παρουσιάζει η Νομαρχία σήμερα αποτελεί εγγύηση για την ομαλή μετάβαση στην εποχή του «Καλλικράτη».
Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και μ’ έναν ανοικτό και γόνιμο διάλογο, υπήρξαν πολλές ευκαιρίες διαβούλευσης των σημαντικών αναπτυξιακών έργων του νομού με τους βουλευτές, Δημάρχους, επικεφαλής κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών, εκπροσώπους αναπτυξιακών-παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και τους πολίτες του νομού. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας παραδίδει σήμερα στη νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έναν μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών έργων που διαθέτουν την απαραίτητη ωριμότητα για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Υπάρχει ακόμη ένα άρτιο επιχειρησιακό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε από την Αναπτυξιακή του νομού και με τη συμβολή ειδικών σε θέματα τοπικής ανάπτυξης.
Το Αναπτυξιακό έργο που υλοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας καλύπτει όλους τους ζωτικούς τομείς: υποδομές, αγροτική/επιχειρηματική ανάπτυξη, περιβάλλον, τουρισμός-πολιτισμός, παιδεία-υγεία, κοινωνική πρόνοια, κ.ά. Τα έργα της Νομαρχίας που χρηματοδοτήθηκαν από ίδιους πόρους ξεπέρασαν τα 44 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Κοινοτικές Πρωτοβουλίες και άλλα χρηματοδοτικά μέσα υλοποιήθηκαν έργα που η δαπάνη τους έφτασε τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το έντυπο κείμενο του απολογισμού αποτυπώνει παραστατικά το πολύπλευρο έργο που υλοποιήθηκε.
Ο κ. Νομάρχης απάντησε ακόμη σε ερωτήσεις που έθεσαν οι παρόντες δημοσιογράφοι για θέματα της επικαιρότητας. Οι απαντήσεις που έδωσε συνοψίζονται στο ότι «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας χειρίστηκε με υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και τόλμη το αναπτυξιακό μέλλον του νομού, στο πλαίσιο των οικονομικών και θεσμικών δυνατοτήτων που έθεσε η πολιτεία και, κυρίως, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολίτες της Πέλλας και τους θεσμικούς παράγοντες για την στήριξη που του παρείχαν, τους συνεργάτες του και τα στελέχη της Νομαρχίας για τον κοινό αγώνα με ορίζοντα την ανάπτυξη του νομού, όπως και τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης για την πολύτιμη συμβολή τους στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για όλα τα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: