Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση του νέου δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010, ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης των νέων δημάρχων με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ο κ. Γιάννου συμμετείχε σε συνάντηση των νέων δημάρχων με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση. Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση, οι νέοι δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια του «Καλλικράτη».
Ο κ. Γιάννου είχε και άλλες ενδιαφέρουσες συναντήσεις που σχετίζονται με την προετοιμασία για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Στις επισκέψεις αυτές συνοδεύτηκε από συνεργάτες του.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις των νεοεκλεγέντων συμβούλων του συνδυασμού του νέου Δημάρχου, κ. Δημήτρη Γιάννου, εν όψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων τους την 1η Ιανουαρίου 2011.
Ο κ. Γιάννου και οι εκλεγέντες σύμβουλοί του έθεσαν τους στόχους και τις προτεραιότητές της νέας Δημοτικής αρχής. Ήδη, έχει καταρτιστεί ένα πλάνο άμεσων ενεργειών έως και την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Άλλωστε, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την 31 Δεκεμβρίου 2010.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και τη διοικητική οργάνωση. Τόσο η νέα Δημοτική αρχή όσο και οι δημότες του Δήμου Έδεσσας θα πρέπει να έχουν μια σαφή και ξεκάθαρη εικόνα των υποχρεώσεων της απερχόμενης διοίκησης.
Ο κ. Γιάννου θα ξεκινήσει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους συμβούλους του συνδυασμού του, με σκοπό την επιλογή των νέων αντιδημάρχων του Δήμου Έδεσσας.
Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην άμεση ενημέρωση και τη σωστή πληροφόρηση των δημοτών για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο.



Γραφείο Τύπου
Δημοτική Πρωτοβουλία
Έδεσσα - Βεγορίτιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: