Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Απορρίφθηκε η ένσταση Τζαμτζή για την έδρα Γιουματζίδη












Μετά την απόρριψη στην ένσταση για δήμαρχος Σκύδρας, απορρίφθηκε η ένσταση και για βουλευτής.
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δημοσίευσε την απόφασή του και απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει ο Ιορδάνης Τζαμτζής κατά του αποτελέσματος της ανάδειξης των υποψηφίων Βουλευτών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Συγκεκριμένα, το ΑΕΔ με την υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2011, απέρριψε την ένσταση του Ιορδάνη Τζαμτζή με την οποία ζητούσε να γίνουν έγκυρα ένας σημαντικός αριθμός ακύρων ψηφοδελτίων της ΝΔ στο Νομό Πέλλας και ταυτόχρονα να ακυρωθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκύρων ψηφοδελτίων της Ν.Δ. στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να καταλάβει την έδρα του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλη Γιουματζίδη. 
Η ένσταση του κ. Τζαμτζή είχε κατατεθεί στις 26 Οκτωβρίου 2009 και μετά από αναβολή συζητήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2011 και συνεκδικάστηκε με την ένσταση του υποψηφίου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστου Αντωνόπουλου κατά του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Είναι προφανές ότι οι κ. Τζαμτζής και Αντωνόπουλος επιδίωκαν την αλλαγή των εδρών στους Νομούς Πέλλας και Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς να μεταβάλλεται ο συνολικός αριθμός των βουλευτικών εδρών των κομμάτων τους. 
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι κ. Τζαμτζής και Αντωνόπουλος δεν παραστάθηκαν, ούτε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους (που εν προκειμένω ήταν κοινός), καθώς η εισήγηση του κ. Σαράντη Δρινέα, εισηγητού Αρεοπαγίτη της υπόθεσης, ήταν καταπέλτης κατά των ανωτέρω. 
Στις 42 σελίδες της υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφασης του ΑΕΔ αναφέρονται διεξοδικά οι λόγοι απόρριψης της ένστασης ως αβάσιμη και η διατήρηση της υπ’ αριθμ. 91/2009 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας με την οποία αναδείχθηκε Βουλευτής Νομού Πέλλας ο Βασίλης Γιουματζίδης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιουματζίδης είχε καταθέσει και αυτός αντένσταση κατά του κ. Τζαμτζή, η οποία κρίθηκε απορριπτέα ως αλυσιτελής, αφού είχε καταστεί άνευ αντικειμένου μετά την απόρριψη της πρώτης ένστασης του κ. Τζαμτζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: