Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γιώργος Καρασμάνη:« Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των δόσεων στους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ».

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή της ορισθείσας μηνιαίας δόσης για στεγαστικά δάνεια που έχουν πάρει από Τράπεζες οι οποίες είναι συμβεβλημένες με τον Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ. ) με το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου. Και αυτό διότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής του Μνημονίου από την Κυβέρνηση.
Επειδή  πρόκειται αποδεδειγμένα για εργαζόμενους, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, λόγω της δραματικής μείωσης του εισοδήματός τους και ακόμη χειρότερα της απώλειας της εργασίας τους, με προφανή τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.
Επειδή απευθυνόμενοι στις Τράπεζες προκειμένου να πετύχουν ρύθμιση και επιμήκυνση του δανείου τους, ώστε να μειωθεί η δόση για να μπορούν να την καταβάλουν, έλαβαν αρνητική απάντηση, αφού όπως χαρακτηριστικά τους ανακοινώθηκε όσο διαρκεί η επιδότηση δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή ρύθμιση.
Επειδή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, που συνεχώς γίνεται εντονότερο, απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας η άμεση λήψη μέτρων.
          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί ,
Εάν θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν οι δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ. ) να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις  τους ;  
Ο Ερωτών   
Γιώργος Καρασμάνη
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: