Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΧΡΕΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

  • Χρέη περίπου 7 εκατ,. ευρώ σε έναν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκατ. ευρώ υποθηκεύουν όχι μόνο τον προϋπολογισμό αλλά και το μέλλον του Δήμου Σκύδρας.
  • Κύριε Δήμαρχε, είπατε ψέματα προεκλογικά στους πολίτες της Σκύδρας όταν λέγατε ότι ο Δήμος δεν χρωστάει ούτε ευρώ. Είπατε ψέματα γιατί ο Δήμος χρώστα με στοιχεία πλέον που δεν μπορείτε να τα κουκουλώσετε, περίπου 7 εκατ. ευρώ.
  • Ο προϋπολογισμός του Δήμου της Σκύδρας είναι εικονικός, πλασματικός, ανεφάρμοστος και αντιαναπτυξιακός, με δύο λέξεις είναι ένας προϋπολογισμός «χωρίς αντίκρισμα» γιατί ο μισός προϋπολογισμός είναι χρέη (7 εκατ. ευρώ) και τα έσοδα που υπολογίζει ο Δήμος είναι φουσκωμένα και δεν πρόκειται να τα εισπράξει. 
  • Καταπέλτης ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην βουλευτής, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Σκύδρας στις 31 Μαρτίου 2011.
  • Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι εικονικός, πλασματικός, ανεφάρμοστός και ως εκ τούτου αντιαναπτυξιακός, με δύο λέξεις είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς αντίκρισμα.
  • Α)   Τα έσοδα που προϋπολογίζεται δεν πρόκειται να εισπραχτούν.
Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι στον προϋπολογισμό του 2010 προϋπολογίσατε απαιτήσεις και οφειλές προηγουμένων ετών ύψους 800.000 ευρώ και όπως εσείς είπατε κύριε Δήμαρχε δεν μπορέσατε να εισπράξετε αυτά τα χρήματα παρά μόνο ελάχιστα, πώς σήμερα στον προϋπολογισμό του 2011 προϋπολογίζεται αυτές τις όφειλες ύψους 2.912.000 ευρώ, περίπου δηλαδή 3 εκατ. ευρώ.
Πόσα χρήματα από αυτά προσδοκάτε ότι θα εισπράξετε;
Πάλι θα επιβαρυνθούν οι συνεπείς που πληρώνουν.
Τα 2.912.000 ευρώ δεν πρόκειται να εισπραχτούν, όπως άγνωστο είναι πόσα από τα έκτακτα έσοδα θα μπουν στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Για αυτό τονίζω, κύριε Δήμαρχε, ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός και πλασματικός.» σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.
ΒΤαυτόχρονα υπάρχει το σκέλος των χρεών και των υποχρεώσεων του Δήμου προς προμηθευτές, εργολάβους και άλλους που πραγματικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον προϋπολογισμό, υποθηκεύουν τον προϋπολογισμό.
Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού, τα οποία δεν μπορείτε πλέον να κουκουλώσετε, κ.Δήμαρχε, και από σχετικά έγγραφα της υπηρεσίας, προκύπτει ότι ο παλαιός Δήμος Σκύδρας χρωστάει σε εργολάβους για συνεχιζόμενα έργα και σε προμηθευτές 1.800.000 ευρώ.
Αυτά είναι μόνο τα τιμολογημένα χρέη προς εργολάβους και προμηθευτές.
Ο παλαιός Δήμος Μενηίδας χρωστάει 1.200.000 ευρώ σε υποχρεώσεις προς εργολάβους και προμηθευτές και αυτά είναι τα τιμολογημένα.
Μαζί με τις υποχρεώσεις προς Α.Τ.Ε. και Τ.Π.Δ. έχουμε:
α) Δήμος Σκύδρας προς Αγροτική Τράπεζα και ΤΠΔ:     2.450.000 ευρώ
    Δήμος Σκύδρας προς προμηθευτές και εργολάβους:    1.800.000 ευρώ
β) Δήμος Μενηίδας προς Αγροτική Τράπεζα και ΤΠΔ:      550.000 ευρώ
    Δήμος Μενηίδας προς προμηθευτές και εργολάβους: 1.200.000 ευρώ
γ) Οφειλή προς ΧΥΤΑ Δήμου Σκύδρας:                             385.000 ευρώ    
δ) Οφειλή για τόκους και χρεολύσια προς ΑΤΕ και ΤΠΔ: 601.000 ευρώ  
                                                                        ΣΥΝΟΛΟ: 6.986.000 ευρώ
Αυτά, περίπου 7 εκατ. ευρώ είναι τα τιμολογημένα χρέη και οφειλές του Δήμου Σκύδρας.                   
Δηλαδή υπάρχουν τιμολόγια και παραστατικά.
Είναι γνωστό όμως ότι έχουν κοπεί εντολές, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο, οι οποίες δεν έχουν τιμολογηθεί και αυτές θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα χρέη του Δήμου.
  Κύριε Δήμαρχε, είπατε ψέματα προεκλογικά στους πολίτες της Σκύδρας, όταν λέγατε ότι ο Δήμος δεν χρωστάει ούτε ευρώ.
 Είπατε ψέματα, γιατί ο Δήμος χρωστάει με στοιχεία πλέον που δεν μπορείτε να τα κουκουλώσετε, περίπου 7 εκατ. ευρώ.
 Λέγατε ότι νοικοκυρέψατε τον Δήμο και βάλετε τάξη στα οικονομικά.
 Το αντίθετο κάνατε.
 Κάνατε πλούσιους κάποιους και καταχρεώσατε τον Δήμο.
 Με τις σπατάλες, τις απευθείας αναθέσεις και την κακοδιαχείριση σας, υποθηκεύσατε το μέλλον του Δήμου Σκύδρας και τον προϋπολογισμό του 2011.» κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή του κ. Χοίδη, ο κ. Τζαμτζής.
Γ) «Πρέπει κύριε Δήμαρχε να συμμαζέψετε τις δαπάνες.
Όμως μέσα στον προϋπολογισμό έχετε βάλει 500.000 περίπου ευρώ για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
 Τις δαπάνες αυτές πρέπει να τις συμμαζέψετε και να μην πετάτε τα χρήματα όπως κάνατε με τις 17.000 ευρώ που ξοδέψατε για τις Αποκριές και τα Κούλουμα, εκδηλώσεις που είχαν μηδενικό αποτέλεσμα.
 Σας ζήτησα με επιστολή μου να εντάξετε στον προϋπολογισμό του Δήμου ποσόν 30.000 έως 50.000 ευρώ για την δημιουργία, σε συνεργασία με την εκκλησία, των γευμάτων αγάπης. Αυτά τα λεφτά πιάνουν τόπο γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».
 Τέλος, ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και ανεφάρμοστος με δύο κουβέντες προϋπολογισμός χωρίς αντίκρισμα, διότι είναι υποθηκευμένος από τα χρέη του Δήμου Σκύδρας και δεν θα μπορέσει να γίνει κάποιο αναπτυξιακό έργο προς όφελος των πολιτών του Δήμου».
     
 Ο κ. Τζαμτζής, κλείνοντας την τοποθέτηση του,επισήμανε ότι ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ για τους παραπάνω λόγους τον προϋπολογισμό του 2011 του Δήμου Σκύδρας και ΨΗΦΙΖΕΙ μόνο το σκέλος των δαπανών για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: