Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Αγροτική Ημερίδα

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας-Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) συνδιοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών του νομού μας.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Πιστοποιούμενα Συστήματα: απλά ένας τρόπος οικονομικής ενίσχυσης ή μονόδρομος προοπτικής για μια βιώσιμη και αειφορική γεωργία;».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις Εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Σκύδρας, την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 18.00, το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν από ειδικούς γεωπόνους το καθεστώς των ενισχύσεων και ο τρόπος επιδότησης των Πιστοποιούμενων Συστημάτων, οι προδιαγραφές ποιότητας και η σημασία τους για την προώθηση και εμπορία της αγροτικής παραγωγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Καλώ όλους τους αγρότες του νομού μας και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες να παραβρεθούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουμε στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης, στην Σκύδρα. Το θέμα της ημερίδας αφορά την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και την ιδιαίτερη σημασία που έχει προκειμένου να μπορούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε νέες αγορές οι οποίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή. Η επιλογή μας να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των αγροτών και στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Πέλλα είναι μία στρατηγική η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την οικονομική ύφεση, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες αγορές που παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: