Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις.


Αποσπάσματα της τοποθέτησης του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεοδόση Κωνσταντινίδη στο περιφερειακό συμβούλιο στις 14/4/2011 σχετικά με το ζήτημα της καταδίκης του κ. Π. Ψωμιάδη περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

«Είναι σε όλους γνωστό ότι το Κόμμα μας αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε από θέση αρχής απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Περιφερειάρχης, όπως ήμασταν απέναντι και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχη.
Αντιπαλεύουμε μαχητικά αυτή την πολιτική και αντιστρατευόμαστε τόσο το περιεχόμενο όσο και τον τρόπο άσκησης της.
Έχουμε σαφή πολιτική αντίληψη (εκτίμηση) ότι διαχρονικά εφαρμόζει την ενιαία στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (τόσο στην αιρετή περιφέρεια όσο και στην πρώην Νομαρχία). Δεν συγκρούστηκε και δεν συγκρούεται με τις πολιτικές που θέλουν το λαό και τους εργαζόμενους στη γωνία.
Ωστόσο θεωρούμε ως μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό (της Κεντρικής Μακεδονίας) και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της επιβολής ποινής, έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη, θυμίζουμε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη και η μόνη παράταξη που τον καταγγείλαμε ως αντιδραστικό.
Το ζήτημα δεν είναι αν νομοθέτησε ο Παυλόπουλος και υιοθέτησε ο Ραγκούσης, δεν έχει νόημα η αναζήτηση της πατρότητας του αντιδραστικού νομοθετήματος. Από τη στιγμή που και η δική σας παράταξη και εσείς προσωπικά στηρίξατε και στηρίζετε τον Καλλικράτη. Ως Περιφερειάρχης δεν είσαστε θύμα πολιτικής δίωξης, αλλά «θύμα» ενός αντιδραστικού νόμου τον οποίο στηρίζετε.
Θυμίζουμε ότι το κόμμα που σας στηρίζει, αλλά και το κόμμα που κυβερνά, αρνούνται με πείσμα να εφαρμόσουν την απλή αναλογική για την εκλογή των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων και την έμμεση εκλογή των Περιφερειαρχών και Δημάρχων.
Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση το περιφερειακό συμβούλιο θα είχε τη δυνατότητα να ελέγχει και να ανακαλεί, όταν χρειάζεται, τον έμμεσα εκλεγμένο περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό όταν 40% ή και λιγότερο, του εκλογικού σώματος, εκλέγει τα 3/5 των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν.
Καλούμε  το λαό να αφήσει πίσω οριστικά και αμετάκλητα εσάς και τα σκάνδαλα σας και να αντεπιτεθεί ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ριζική αλλαγή στην εξουσία και την οικονομία.
Μόνο τότε το λαϊκό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να μετράνε καθημερινά το σάρωμα των δικαιωμάτων τους και τη βίαιη εξώθησή τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: