Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στην τελική ευθεία η ένταξη κατασκευής της παράκαμψης Γιαννιτσών

Υπογράφηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης το Τεχνικό Δελτίο του έργου κατασκευής της παράκαμψης των Γιαννιτσών και στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα πρόκειται για το τμήμα «Παραλίμνη – Μελίσσι», συνολικού προϋπολογισμού 115εκατομμυρίων ευρώ. Στο τεχνικό δελτίο περιγράφεται η σκοπιμότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου που είναι υψηλών προδιαγραφών, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με τις διαδικασίες υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η έγκριση του Τεχνικού Δελτίου, η υπογραφή της Απόφασης ένταξης και η δημοπράτησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που παρακολουθεί στενά την ενταξιακή πορεία του έργου ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών για την άριστη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Η παράκαμψη των Γιαννιτσών, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και άνεσης στον άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα. Η σημερινή κατάσταση δεν είναι του οδικού δικτύου δεν είναι καθόλου ικανοποιητική με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να υστερεί έναντι άλλων περιοχών που διαθέτουν γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση προς την Εγνατία Οδό και τα αστικά κέντρα της Θεσσαλονίκη και Αθήνας. Ελπίζω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα οδικά έργα που έχουμε εντάξει στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι η Πέλλα να αποτελέσει πόλο έλξης σύγχρονων, δυναμικών παραγωγικών επενδύσεων που θα παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: