Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Θεωρούμε ως μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», με αφορμή την απόφαση του ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης να θέσει σε αργία τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ.Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την στήριξη και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από τη Διοίκηση Ψωμιάδη, εντοπίζοντας το πρόβλημα μόνο στη διαχείριση της εξουσίας, όπου βρίσκεται «σε μεγάλη απόσταση από τις έννοιες διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, τήρηση του νομοθετικού πλαισίου….». Και καταλήγει στο βαθυστόχαστο συμπέρασμα ότι «χρειάζονται βαθιές ανατροπές στο πολιτικό σύστημα» και «… προώθηση βαθιών τομών που θα αλλάξουν τις μεθόδους διακυβέρνησης, θα εξυγιάνουν το πολιτικό σύστημα, θα θέσουν τέλος στην ασυλία των οικονομικών ελίτ …».
Μια πολιτική που το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι στο περιφερειακό συμβούλιο όχι μόνο δεν «ανέχτηκαν» και δεν υπέδειξαν «χαμηλά αντανακλαστικά», αλλά  αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν καθημερινά τόσο το περιεχόμενό της όσο και τον τρόπο άσκησή της. Μια πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά τόσο απ’ το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, μια πολιτική που μεγάλο μέρος της περνά και από την Τοπική Διοίκηση μέσω της αντιδραστικής - αντιλαϊκής αλλαγής της διοικητικής δομής (Καλλικράτης) και που συμφωνεί μεταξύ άλλων και η «Δημοκρατική Αριστερά».
Σε ότι αφορά την ίδια την απόφαση του ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ να θέσει σε αργία τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη θυμίζουμε την τοποθέτηση μας στο περιφερειακό συμβούλιο στις 14-4-2011:
[ Θεωρούμε ως μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις. Πάγια θέση μας είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων και την έμμεση εκλογή των Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είχε τη δυνατότητα να ελέγχει και να ανακαλεί, όταν χρειάζεται, τον έμμεσα εκλεγμένο Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό όταν 40% ή και λιγότερο, του εκλογικού σώματος, εκλέγει τα 3/5 των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ].
Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην αποπροσανατολιστούν αλλά να αντεπιτεθούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ριζική αλλαγή στην εξουσία και την οικονομία. Μόνο τότε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα σταματήσουν να μετρούν καθημερινά το σάρωμα των δικαιωμάτων τους και τη βίαιη εξώθησή τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κωνσταντινίδης Θεοδόσης
Ζιώγας Γιάννης
Ρακιντζή Τιμοθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: