Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ »


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης μετά από έγγραφη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο παρενέβη σχετικά με το θέμα της κατασκευής Πολυδύναμου Ιατρείου  στον οικισμό Πέλλας αντί της δημιουργίας Περιφερειακού Ιατρείου .
Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κατασκευή του Πολυδύναμου αποτελεί πάγια κοινωνική ανάγκη, λόγω του ότι θα εξασφαλίσει τη σωστή, αρμόζουσα και δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο των κατοίκων όσο και των ξένων επισκεπτών. Επίσης, ο κ. Γιουματζίδης υποστήριξε ότι ο Δήμος Πέλλας διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο για την κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου.
Ακόμα, ο κ. Γιουματζίδης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Υγείας  επισήμανε ότι «έχοντας διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο της Έδεσσας  και γνωρίζοντας ως πολίτης και όχι ως πολιτικός τις ανάγκες των πολιτών  από πλευράς κοινωνικών παροχών, η κατασκευή ενός Πολυδύναμου ιατρείου θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Επίσης, αποφάσεις για την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου χωρίς τη συναίνεση των αρχών, των κατοίκων και του Ιατρικού Συλλόγου θα οδηγήσουν σε κακή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και στην αποδυνάμωση των τοπικών ιατρικών παροχών».
Με βάση τα παραπάνω ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση του περί δημιουργίας περιφερειακού και όχι Πολυδύναμου Ιατρείου, καθώς οφείλει να λάβει αποφάσεις με γνώμονα την ουσιαστική παροχή υπηρεσιών Υγείας των κατοίκων της Πέλλας και του Νομού εν γένει.  Επίσης, ζήτησε να του σταλεί η απόφαση της κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου, καθώς και η εγκριτική απόφαση οριστικής μελέτης κατασκευής του Πολυδύναμου Ιατρείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: