Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 15ης ΙΟΥΝΗ με το ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικά στη χτεσινή μέρα απεργίας στις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού .
      Στην Έδεσσα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στους Μικρούς Καταρράκτες με ομιλητή από τη Γραμματεία Ν.Πέλλας , τον Προυσανίδη Λάμπο .
     Η αντίστοιχη συγκέντρωση των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο της πόλης . Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε αγωνιστική πορεία με τις σημαίες του ΠΑΜΕ & της ΠΑΣΥ στον κεντρικό Πεζόδρομο και με τα συνθήματα να δίνουν ξεχωριστό αγωνιστικό τόνο στην χτεσινή απεργία .

      Ξεκίνησε η συγκέντρωση των Γιαννιτσών με χαιρετισμό του Κουρτελή Δημήτρη από τη Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση , που τόνισε :
     « Τα νέα μέτρα , που λαμβάνουν κυβέρνηση & τρόικα, στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2011 – 2015 , θα οδηγήσουν στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών δικαιωμάτων . Για την μικρομεσαία αγροτιά που, ήδη, έχουμε υποστεί οδυνηρά χτυπήματα και δίνουμε , πλέον, αγώνα επιβίωσης, αυτά τα νέα μέτρα σημαίνουν : Δραστική μείωση του αγροτικού μας εισοδήματος , αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής στο χωριό , μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση στην ύπαιθρο.
    Στο ήδη κουτσουρεμένο  αγροτικό μας εισόδημα  έρχονται τα νέα κτυπήματα :
- Η νέα αύξηση στο  υπέρογκο κόστος παραγωγής, με την αλλαγή, από 13% σε 23%, του συντελεστή ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, μηχανήματα, αγροτικό ρεύμα, καύσιμα, αρδευτικό νερό κλπ.).
- Η μείωση των τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που θα επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι επικαλούμενοι τη εντεινόμενη οικονομική κρίση . Θα επικαλεστούν γι’αυτό , το ενδεχόμενο μείωσης της κερδοφορίας τους κι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία για το σήμερα και το φόβο για το αύριο που προκαλεί σε μας τους φτωχούς παραγωγούς η συνεχιζόμενη και διαρκώς εντεινόμενη οικονομική κρίση.
- Το πετσόκομα, 35% κατά μέσο όρο, των αγροτικών επιδοτήσεων, που θα πλήξει ιδιαίτερα κάποιες καλλιέργειες – όπως, π.χ., το βαμβάκι – και πάρα πολύ τους κτηνοτρόφους, ιδίως των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Χωρίς επιδοτήσεις θα μείνουν χιλιάδες συνάδελφοί μας αγροτοκτηνοτρόφοι , που εντάσσονται στον διαχωρισμό των αγροτών σε «ενεργούς» και «ανενεργούς», σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» που αποφάσισαν και επιβάλλουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.
- Επιπλέον μας κατακλέβουν και με τα διάφορα «ειδικά χαράτσια» που επιβάλλονται, όπως για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, για τη δήλωση ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, για την άρδευση από τους ΤΟΕΒ, για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.
- Επίσης μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες , θα υποστούμε τις περικοπές που θα υπάρξουν στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα – π.χ., για την πολύτεκνη μητέρα -  καθώς και την φοροεπιδρομή με την μείωση του αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροελαφρύνσεων, ενώ θα πληρώσουμε τις αυξήσεις  για τη μεταβίβαση της γης και για τις γονικές παροχές, καθώς και για τα συμβολαιογραφικά και τα δικηγορικά έξοδα, που θα φέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην μικρομεσαία αγροτιά.  Συνεπώς, αποτελεί άμεση ανάγκη εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες ν' απαντήσουμε στην σφοδρή και ανελέητη επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας κυβέρνηση & τρόικα, με την οργάνωση της πάλης μας και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία» , ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ .
   
   Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Κουτούφης Φάνης , εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών , που ανάμεσα σε άλλα τόνισε :
     «Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου με διαρκή αγώνα μέχρι την ανατροπή τους . Διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ γιατί υπάρχει άλλος δρόμος , υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομία και εξουσία , που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
     Χωρίς κανένα συμβιβασμός και υποχώρηση , αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλλήματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα. Δεν θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας. Ούτε θα γίνουμε οι εργαζόμενοι έρμαια στα χέρια των εργοδοτών χωρίς συλλογικές συμβάσεις δουλεύοντας από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.
     Δεν θα αποδεχτούμε να κάνουν τα μυαλά των παιδιών μας «κιμά» στα σχολεία και μετά να τα βα-σανίζουν, να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Δεν ανεχό-μαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες. Ως εδώ η φόρο-ληστεία και η φοροκλοπή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων την ίδια ώρα που στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους όχι μόνο τους μειώνεται αυτό που πληρώνουν, αλλά και τσεπώνουν ό,τι μαζεύουν τα κρατικά ταμεία από την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.
       Λέμε όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας. Καμία αναγνώριση του χρέους. Το χρέος  είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.
     Τώρα ξέρουμε ακόμα πιο πολύ από ότι προηγούμενα, ότι όσο το κουμάντο θα το κάνουν οι μεγά-λοι εργοδότες, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, όσο οι κυβερνήσεις θα αποτελούνται από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο θα παραμένουμε στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, τόσο η πρέσα της εκμετάλλευσης θα συνθλίβει τις δικές μας τις ζωές και ας είμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο και ας μην γυρνά ούτε γρανάζι χωρίς εμάς.
      Απαντάμε οι εργαζόμενοι δυναμικά με την οργάνωση πριν από όλα στους τόπους δουλειάς, πα-λεύουμε για την  αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτελέσματα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος.  Το κοινό μας μέτωπο και η ενιαία δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές και  η αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου , πρέπει νάναι ο καθημερινός μας στόχος» , έκλεισε την ομιλία του ο Κουτούφης Φάνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: