Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Υποδοχή διεθνών ποδηλατών στον Δήμο Πέλλας από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόριο Στάμκο

Στον Δήμο Πέλλας, παραβρέθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, Βέλγοι ποδηλάτες, οι οποίοι διοργανώνουν  έναν διεθνή ποδηλατικό Μαραθώνιο με βασικό οργανωτή το Δήμο Αμβέρσας και την στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Πρόεδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jaques Rogge.
Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν στον Δήμο Πέλλας, και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόριος Στάμκος και ο Αντιδήμαρχος Πέλλας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς , κ. Κυριάκος Παντελίδης , οι οποίοι τους συνεχάρησαν  για αυτή την πρωτοβουλία , τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία και τους προσέφεραν από ένα εκμαγείο κεφαλής Αλεξάνδρου Πάνα, από το Αρχαιολογικό  μουσείο της Πέλλας.
Στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, 15 μαθητές - ποδηλάτες τμήματος της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ, με υπεύθυνη την κ. Μαρία Σαλαμάνη σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και υπεύθυνο τον κ. Γρηγόρη Λίγα, υποδέχθηκαν τη Διεθνή αποστολή και τη συνόδευσαν  στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Αυτό συγκίνησε ιδιαίτερα τους Βέλγους,  που όπως τόνισαν δεν είχαν τέτοια υποδοχή σε καμία χώρα και σε καμία πόλη από όπου πέρασαν και αντάλλαξαν ενθύμια με τους μαθητές.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Mechelen του Βελγίου και πρόκειται να τερματίσουν στην Κωνσταντινούπολη. Όλη η διαδρομή καλύπτεται από συνεργεία της κρατικής Βελγικής Τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδηλάτες θα διανύσουν 4.000 χλμ, θα ταξιδέψουν 24 ημέρες και θα περάσουν 12 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την οργάνωση της διεθνούς πρωτοβουλίας πρόκειται να διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: