Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στενή η συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Δασικών Υπηρεσιών για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές

Μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχει στενή συνεργασία στον τομέα της πρόληψης από τις δασικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, διατέθηκε στις δασικές υπηρεσίες ερπυστριοφόρος προωθητής γαιών (μπουλντόζα) ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου σε σημεία όπου η πρόσβαση είναι προβληματική και όπου αλλού κρίνουν οι δασικοί υπάλληλοι. Οι περιοχές αυτές έχουν εντοπιστεί από τις δασικές υπηρεσίες, την πυροσβεστική και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Συνεργαζόμαστε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε τομείς όπου υπάρχει συναρμοδιότητα, με γνώμονα την ασφάλεια και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε προς τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Η συντήρηση και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των μηχανημάτων που διαθέτει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι εύκολη, δεδομένων των νέων δημοσιονομικών περιορισμών λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να υπάρχει βέλτιστη αξιοποίησή τους. Η εμπειρία και αρμοδιότητα των στελεχών των δασικών υπηρεσιών εξασφαλίζει ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερο κόστος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: