Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Κατόπιν υπογραφής της σχετικής σύμβασης υπηρεσιών, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και των δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, άρχισε η λειτουργία της Δράσης «Υποστήριξη Εφαρμογής του Ν. 3869/2010 – συνδρομή στην επιδίωξη για εξωδικαστικό συμβιβασμό», η οποία υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών, από το ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τον Συνήγορο Καταναλωτή, σε συνεργασία με συμβεβλημένους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. 
Στην παραπάνω δράση συμμετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, καθώς μετά από την υποβολή σχετικής δήλωσης συμμετοχής και την έγκριση αυτής, υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του Γ.Γ. του Υπουργείου και των τριάντα (30) δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, που δήλωσαν συμμετοχή στην παραπάνω δράση. 
Με βάση την παραπάνω σύμβαση και την σχετική δράση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών συμμετέχει στο «ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ» και συγκεκριμένα στο υποέργο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 3869/2010 – ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ». Αντικείμενο της δράσης αυτής είναι η υποστήριξη των οφειλετών, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 2 του Ν. 3869/2010, δηλαδή η διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Συγκεκριμένα οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) που έχουν τις προϋποθέσεις του Νόμου, απευθύνονται στον Δικηγορικό Σύλλογο, που αναλαμβάνει την παροχή συνδρομής στην προσπάθεια για την επίτευξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τους πιστωτικούς φορείς. Οι Δικηγόροι, που έχουν δηλώσει συμμετοχή, αναλαμβάνουν να παρέχουν υπηρεσίες συνδρομής, στην επιδίωξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού σε οφειλέτες που κατοικούν ή διαμένουν στην περιφέρειά τους και μόνο μετά από χρέωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Έτσι από την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και από ώρες 11.00 – 14.00, οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες, θα μπορούν να απευθύνονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών (τηλέφωνα επικοινωνίας: 23820-22556 και 2382-29756, ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dsgian.gr) και να ζητούν την συνδρομή δικηγόρου, ο οποίος θα ορίζεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών από τον σχετικό πίνακα δικηγόρων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην δράση και έχουν υπογράψει την σχετική σύμβαση. Η παροχή των σχετικών υπηρεσιών προς τους οφειλέτες θα γίνεται δωρεάν και αφορά το στάδιο μόνο μέχρι την επίτευξη ή όχι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεν αφορά δηλαδή την προσφυγή και την εκδίκαση των υποθέσεων στα δικαστήρια.
Για τις λεπτομέρειες λειτουργίας της δράσης, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: