Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δήλωση παραίτησης από τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών Χ. Ξανθόπουλο στην Σκύδρα

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές για το νέο Δήμο Σκύδρας, την ώρα μάλιστα που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι μετράνε τα «κουκιά» τους και προσπαθούν να συμπληρώσουν τον συνδυασμό τους, ο νυν δήμαρχος αλλά και υποψήφιος για τις εκλογές του Νοέμβρη Γ. Χοΐδης βλέπει τον αντιδήμαρχο του κ. Ξανθόπουλο να παραιτείται από τα καθήκοντα του και να δηλώνει μάλιστα ότι η αλλαγή σελίδας που είχαν αρχικά οραματιστεί για τον Δήμο Σκύδρας σκόνταψε στην ατολμία του Δημάρχου. Πιστός στις συνεργασίες και υπέρμαχος της δημοκρατικής λειτουργίας ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών υποβάλλει την παραίτηση του αλλά παραμένει ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος συνεχίζοντας τον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου. Να σημειωθεί ότι η περίπτωση της μεταφοράς του ΚΤΕΛ ήταν ένα βασικό σημείο αντιπαράθεσης του πρώην αντιδημάρχου με τον Δήμαρχο.
Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του κ. Ξανθόπουλου όπως υποβλήθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
Θέμα: «Δήλωση ανεξαρτητοποίησης και παραίτησης από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών»
Κύριε πρόεδρε,
Σας παρακαλώ να γνωστοποιήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δήλωση αποχώρησης μου από την παράταξη του νυν Δημάρχου Σκύδρας κ. Γεώργιου Χοΐδη «Δημοτική Ενότητα» και την ανεξαρτητοποίηση μου. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να σας γνωστοποιήσω ότι το όραμα για την «αλλαγή σελίδας» στον Δήμο μας «σκόνταψε» επάνω στην ατολμία του Δημάρχου να επιβληθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις που δημιούργησαν ένα περιβάλλον αγκύλωσης και προσπάθειας πολιτική μείωσης όσων πραγματικά επεδίωξαν να φέρουν αλλαγή στο Δήμο. Δεν μπορώ να παραμείνω στην παράταξη της πλειοψηφίας διότι;
Πιστεύω στις συνεργασίες και όχι στην «αρχή του ενός».
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δρουν μέσα σε κάθε σύστημα βάζουν την σφραγίδα της αντίθεσης, της ανατροπής ή της προσαρμογής τους σε αυτό.
Πιστεύω ότι η πολιτική δεν είναι «δούναι και λαβείν»
Πιστεύω ότι η αποτελεσματικότητα της διοίκησης πραγματώνεται με την διεύρυνση της δημοκρατικής λειτουργίας. Δεν μπορώ να παραμείνω στην παράταξη διότι, ενώ το Δημ. Συμβούλιο συζήτησε και πήρε απόφαση αρνητική για την μεταφορά του Κ.Τ.Ε.Λ, που είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την πόλη, ο Δήμαρχος αρκέστηκε στο να συζητά μόνο και να μην αντιδρά, ενώ θα μπορούσε να φέρει ισχυρά εμπόδια σ’ αυτήν την μεταφορά, σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο από πλευράς πρόκλησης ατυχημάτων αλλά και ταλαιπωρίας των δημοτών. Βεβαίως στην αυτοδιοίκητικη περίοδο που ολοκληρώνουμε θεωρώ ότι υπήρξαν και σημαντικά βήματα προόδου στην κατεύθυνση του νοικοκυρέματος και του καλύτερου συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο, γενικά, δεν ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών. Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα, εάν διαχειριζόμασταν σωστά τα χρήματα που με μεγάλη προσπάθεια διεκδικήσαμε και φέραμε στον Δήμο. Δυστυχώς πολλές προτάσεις που έγιναν, είτε γραπτές, είτε προφορικές, έπεσαν στο κενό. Παραμένω ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος, παραιτούμενος των καθηκόντων μου, ως Αντιδημάρχου οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας για την περίοδο συμμετοχής μου στην Διοίκηση του Δήμου τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν για τυχόν λάθος εκτιμήσεις και παραλήψεις. Συνεχίζω να αγωνίζομαι, μέσα και έξω από τους θεσμούς, μαζί με τους συναδέλφους, συμβούλους, συνεργάτες, τους συμπολίτες μου για καλύτερο παρόν και φωτεινότερο μέλλον. Για τους λόγους που με συντομία ανέπτυξα και για να είμαι συνεπής στις αξίες και τα πιστεύω μου, οφείλω να διαφοροποιήσω την από εδώ και πέρα στάση μου. Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψηφίζω τις αποφάσεις της παράταξης με την οποία έχω εκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: