Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ελλάδα - Τουρκία

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της έως τώρα στο Μουντομπάσκετ η Ελλάδα δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο και μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στην Τουρκία, μόλις για 25 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης οι τούρκοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και υποχρέωσαν την Εθνική μας στην πρώτη της ήττα με 65-76.

Το αποτέλεσμα αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο της Εθνικής μας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στις διασταυρώσεις των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης.

Με τον κόσμο στο πλευρό τους οι τούρκοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και η Ελλάδα κατάφερε να τους ακολουθήσει ουσιαστικά μόλις για δύο λεπτά (7-7).

Τα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασε σε ένα ακόμη παιχνίδι η Εθνική μας, έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να βρει εύκολα καλάθια και να χτίσει διαφορά επτά πόντων στο υπόλοιπο της πρώτης περιόδου (22-15, 10`).

Ο Ερσάν Ιλιασόβα ήταν σε μεγάλη μέρα και ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Γιόνας Καζλάουσκας και τους παίκτες του. Η Ελλάδα, όμως, είχε απαντήσεις στις βόμβες του τούρκου άσου και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (25-27, 14
Μοναδικό σημείο που χάσαμε την επαφή μας με το σκορ ήταν όταν οι τούρκοι έκαναν σερί 7-0 και ξέφυγαν με 41-33. Η απάντηση, όμως, ήρθε από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Καϊμακόγλου και Σπανούλη, με τα οποία γράφτηκε και ο επίλογος του ημιχρόνου, που βρήκε την Εθνική μας σε απόσταση βολής (39-41, 20`).

Το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν κακό, με την Ελλάδα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι στην άμυνα των τούρκων. Σε περισσότερα από πέντε λεπτά η Εθνική μας σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους και οι τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν για πρώτη φορά με 10 πόντους (53-43, 25`).

Προς στιγμή η Ελλάδα κατάφερε και πάλι να αντιδράσει και να μειώσει με τρίποντο του Διαμαντίδη στους πέντε (50-55). Το τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, όμως, ήταν καταστροφικό για την Εθνική μας, που έχασε τον έλεγχο του ρυθμού και επέτρεψε στους τούρκους να πάρουν σημαντικό αβαντάζ ενόψει των τελευταίων δέκα λεπτών του αγώνα (51-65, 30`).

Οι Τούρκοι είχαν πάρει τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ, η Ελλάδα δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση και με τον Ιλιασόβα να συνεχίζει το δικό του... σόου, δεν ήταν δυνατό να χάσουν. Η Ελλάδα δεν είχε το κουράγιο να παλέψει για την ανατροπή και οι τούρκοι ήταν αφεντικά στο παρκέ του Ankara Arena. Το ματς δεν ξανάγινε ποτέ ντέρμπι και η Τουρκία έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση με 76-65.

Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι πια η μόνη αήττητη στον 3ο όμιλο και οι ελπίδες της Ελλάδας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μειώθηκαν σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: