Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών ανοίγει τις πύλες της στο κοινό


Τελετή εγκαινίων Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ώρα 8:00 μ.μ.

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ετήσιας Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος της πόλης Νικόλαος Παπανικολάου.

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο περιηγούνται στους γεμάτους από κόσμο διαδρόμους που σχηματίζονται ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα υπαίθρια μαγαζιά. Είναι μια παράδοση που συνεχίζεται για δεκάδες χρόνια και δεν κατάφερε να την αλλοιώσει ούτε ο πόλεμος. Είναι μια μεγάλη γιορτή της πόλης που ξεκίνησε από το μεγάλο ζωοπάζαρο για να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εμπορικό και ψυχαγωγικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.

Στον κεντρικό διάδρομο της Εμποροπανήγυρης θα λειτουργεί το Περίπτερο του δήμου Γιαννιτσών όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί με τη χρήση της νέας τεχνολογίας για τη λειτουργία του δήμου και τις υπηρεσίες του, ενώ μέσα από την προβολή εικόνων μπορεί να γνωρίσει το σύνολο των δράσεων και των έργων που έχουν γίνει στους οικισμούς και στην πόλη των Γιαννιτσών.

Παράλληλα για τους φίλους της παράδοσης, σε όλη τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης στο Ανοιχτό Θέατρο, χορευτικά τμήματα και μουσικά παραδοσιακά σχήματα από Συλλόγους της περιοχής θα παρουσιάζουν κάθε βράδυ χορούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Η μεγάλη γιορτή της πόλης ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Για επτά ημέρες και με τη βοήθεια του καιρού, οι δρόμοι της πόλης κάθε απόγευμα θα είναι γεμάτοι κόσμο, όπου μικροί και μεγάλοι θα αναζητούν τη διασκέδαση, τα ψώνια τη χαρά, το πρόχειρο φαγητό και την ψυχαγωγία.

Η φετινή Εμποροπανήγυρη έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι η τελευταία μια μακράς περιόδου με τα όρια του δήμου να παραμένουν αμετάβλητα. Από τη νέα χρονιά τα πληθυσμιακά, γεωγραφικά και οικονομικά δεδομένα αλλάζουν και πιθανώς να αλλάξει χαρακτήρα και μέγεθος αυτή η διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση η παράδοση συνεχίζεται και η πόλη ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της και μαζί της όλοι εμείς για να υποδεχτούμε τη μεγάλη γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: