Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Νέα αρχή για το Χιονοδρομικό Κέντρο προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης

Οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς για τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν. Συγκεκριμένα, στο τέλος του Ιουνίου έληξε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της αμιγούς Νομαρχιακής Αναπτυξιακής Επιχείρησης ΕΥΡΩΑΠ η οποία είχε τη διαχείριση του Χιονοδρομικού. Η επιχείρηση βρίσκεται πλέον σε καθεστώς εκκαθάρισης το οποίο έχουν αναλάβει ορκωτοί λογιστές. Εν τω μεταξύ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με Απόφασή της παραχώρησε για μία συν μία χρονιές τη χρήση του Χιονοδρομικού Κέντρου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα μία γνωμοδοτική συζήτηση με τα μέλη, κύρια και αναπληρωματικά, του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΑΠ προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και διερευνήθηκαν λύσεις που εξασφαλίζουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαχείρισης και βιώσιμης λειτουργίας του Χιονοδρομικού. Η λύση που προκρίνεται είναι να υπάρξει εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας, για μία ενιαία προκήρυξη εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που η χρήση τους ανήκει πλέον στην Περιφέρεια.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο, ξεκάθαρο και υγιές πλαίσιο διαχείρισης και ανάπτυξης του Χιονοδρομικού. Με τη νέα προκήρυξη που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν με μία αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πρόταση. Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα έμπειροι και αξιόπιστοι τοπικοί  επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορέσουν να συνδυάσουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού με τις άλλες επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού τίθεται σε μία νέα βάση, προωθούμε τη διαφάνεια και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο όργανο που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: