Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Μία σημαντική πρωτοβουλία έλαβε χώρα στις 6 και 7 Αυγούστου στο Δήμο Πέλλας. Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Μυλοτόπου «Καππαδόκες», το Δήμο Πέλλας και τη ΔΗΚΕΠΑΠ υλοποίησε ειδικό πρόγραμμα ιατροκοινωνικής μέριμνας σε άτομα της τρίτης ηλικίας του Δήμου Πέλλας.
Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας ήταν ο κ. Γερασιμίδης Θωμάς, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της 5ης Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο κ. Κοντζόγλου Γεώργιος, Διευθυντής της Ω.Ρ.Λ Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ο κ. Ισακίδης Θεοφάνης, Οδοντίατρος και Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ, ο κ. Καραμάνος Δημήτριος, Λέκτορας της Αγγειοχειρουργικής, ο κ. Κανταρτζής Ελευθέριος, Γενικό Ιατρός, ο κ. Γιαγτζίδης Ιωακείμ και ο κ. Κοκκώνης Δημήτριος, Χειρουργοί, η κα. Τσαγκαροπούλου Χρύσα, Προϊσταμένη της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου. Από την πλευρά του Δήμου Πέλλας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κα. Λούσπα Ερασμία. και οι υπάλληλοι κα. Μπόλλα Κατερίνα (νοσηλεύτρια) και κα. Πεταλίδου Αθηνά (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι). Την υλοποίηση της δράσης στήριξαν αδιάλειπτα η κα. Κοσμόγλου Σοφία, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο κ. Κάππας Αθανάσιος.
Η πρωτοβουλία αυτή υποδεικνύει   αλλά και καταγράφει τη σημαντική, κοινωνική προσφορά που ένας σύλλογος μπορεί να καταθέσει στην τοπική κοινωνία. Η ΔΗΚΕΠΑΠ συγχαίρει και ευχαριστεί τους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με κάθε ρόλο και ιδιότητα. Ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να είναι η αρχή και το έναυσμα για άλλους συλλόγους ή φορείς που έχουν τη δυνατότητα τα μέλη τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς κοινωνικές-ιατρικές και όχι μόνο, υπηρεσίες. Ιδιαίτερα στις δυσοίωνες μέρες που σήμερα ζούμε, η κατάθεση εθελοντικής, αφιλοκερδούς προσφοράς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνείδησης αποτελούν για τον τόπο μας θεμέλιο ανάπτυξης και προοπτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: