Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ


          Κανένας εισαγγελέας, καμιά απειλή και εκβιασμός δεν μπορεί να κάνει νόμιμο το απάνθρωπο και παράλογο χαράτσι που στέλνει η συγκυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται ήδη σε απόγνωση.
           Η διαταγή της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης κατά της κατάληψης που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ε. Ραϊκου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της κυβέρνησης, αποτελεί μία ακόμα τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και είναι μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του λαού που δεν μπορεί ή αρνείται να πληρώσει τα βάρβαρα εξοντωτικά χαράτσια.
           Εξωφρενικός είναι ο εκβιασμός στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν «ή πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα» που είναι κοινωνικό αγαθό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να το στερήσει από κανέναν. Ο εργατικός λαϊκός αγώνας για να καταργηθεί το χαράτσι είναι απολύτως νόμιμος και επιβεβλημένος.
          Σε κάθε λαϊκή συνοικία και γειτονιά πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση της λαϊκή πάλης της άρνησης πληρωμής και της αλληλεγγύης. Ο λαός όταν είναι οργανωμένος και αποφασισμένος έχει τη δύναμη να καταργήσει τους αντιλαϊκούς νόμους και να αποκρούσει τον αυταρχισμό, την καταστολή.


ΑΘΗΝΑ 21/11/2011                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: