Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

'Ολα τα σενάρια: Πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με νεο πρωθυπουργό;

Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες μετά και την κίνηση της ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη αλλά και τις φήμες για παραιτήσεις ή ανεξαρτητοποιήσεις άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιό σενάριο είναι το επικρατέστερο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αν παραιτηθούν και άλλοι βουλευτές και το κυβερνών κόμμα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε την Παρασκευή στην ψήφο εμπιστοσύνης. Κι αυτό, γιατί πολύ απλά δεν θα την πάρει.

Αν όμως η κυβέρνηση παραμείνει με 152 βουλευτές και δεν γίνουν άλλες κινήσεις, μπορεί και τις επόμενες ώρες να έχουμε παραίτηση του κ. Παπανδρέου, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκλογή νέου πρωθυπουργού της ίδιας κυβέρνησης.

Ανοιχτό βεβαίως είναι και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτείται και προκηρύσσονται εκλογές.

Ένα άλλο σενάριο, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, να συγκροτηθεί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας η οποία θα επικυρώσει την συμφωνία και θα οδηγήσει στην συνέχεια την χώρα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: