Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Όχι στο ενδεχόμενο κλείσιμο καταστημάτων OTESHOP στη Σκύδρα και στην Αριδαία.

Παρέμβαση Βασίλη Γιουματζίδη
Με αφορμή πιθανή απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να προχωρήσει σε κλείσιμο 140 περίπου καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων Σκύδρας και Αριδαίας, ο κ. Γιουματζίδης κατέθεσε εγγράφως ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοιου είδους ενέργεια θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των πολιτών της περιοχής.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος σε παλαιότερες ενέργειες της Διοίκησης του ΟΤΕ: «…όταν το Δεκέμβριο του 2008, η τότε Διοίκηση του Οργανισμού προχώρησε σε κλείσιμο 150 καταστημάτων της, αποξενώνοντας τις αντίστοιχες κοινωνίες από τις Υπηρεσίες των τηλεπικοινωνιών και μειώνοντας δραστικά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών», κατέστησε σαφές στον αρμόδιο Υπουργό, ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των περιοχών αυτών.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Γιουματζίδης έθεσε το ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, αν είναι στην πρόθεση της Διοίκησης του ΟΤΕ να προβεί στο κλείσιμο των συγκεκριμένων καταστημάτων OTESHOP στη Σκύδρα και στην Αριδαία και ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στη λήψη αυτής της απόφασης. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταστήσει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες «προνόμιο» ορισμένων δυσχεραίνοντας την άμεση και εύκολη πρόσβαση των μελών μιας κοινωνίας σε αυτές, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι οφείλει να αποτελεί καθολικό δικαίωμα όλων των πολιτών και κυρίως των πολιτών των ακριτικών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: