Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ-ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στην ερώτηση που κατέθεσε  ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή σχετικά με το φαινόμενο της έλλειψης αγροτικών ιατρών που παρατηρείται σε χωριά του Ν. Πέλλας ( όπως Εξαπλάτανος, Αρχάγγελος κλπ ), δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο η παρακάτω απάντηση :
« Απαντώντας στην με αριθ. 10680/8-2-2011 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την έλλειψη αγροτικών ιατρών στην περιφέρεια, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ, με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την προστασία της δημόσιας υγείας, προβαίνει στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώνονται τα ιατρεία όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα για το Ν. Πέλλας, σας γνωρίζουμε ότι στην πλέον πρόσφατη προκήρυξη της 13ης Σεπτεμβρίου 2010 συμπεριλήφθηκαν 7 αγροτικά ιατρεία του νομού. Για όλα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον εκ μέρους των ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου. Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης, ένας ( 1 ) ιατρός Γενικής Ιατρικής τοποθετείται στο Περιφερειακό Ιατρείο Εξαπλατάνου, ένας ( 1 ) στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Σωσάνδρας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Καρυδιάς, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Παναγίτσας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Προμάχων και ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φούστανης ».
Να σημειωθεί ότι η απάντηση αυτή του Υπουργού δεν λύνει το πρόβλημα, γεγονός που προκάλεσε τη νέα παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή, ο οποίος κατέθεσε νέα ερώτηση με την οποία ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό αφενός να καλυφθούν τα κενά και των άλλων περιφερειακών ιατρείων του Νομού ( όπως Αρχάγγελος κλπ ) και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους αγροτικούς ιατρούς των οποίων λήγει η σύμβασή τους, να μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι αυτές να καλυφθούν από νέους ιατρούς, έτσι ώστε ν’ αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα των κενών θέσεων που παρατηρείται στα αγροτικά ιατρεία του Νομού και της χώρας γενικότερα προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: