Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

www.dimotikienotita.gr


Πλήρως ανανεωμένη και με πολλά νέα χαρακτηριστικά δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα ιστοσελίδα της Δημοτικής Ενότητας.Το ηλεκτρονικό εκλογικό κέντρο, όπως το αποκαλούν στελέχη του συνδυασμού, ξεφεύγει από τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας απλής παρουσίασης και ενσωματώνει νέα πρότυπα του διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας εφαρμογές WEB 2.0 γεγονός που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν ενεργό ρόλο αφού μπορούν να προτείνουν, να συζητήσουν και να σχολιάσουν σχετικά με το περιεχόμενο.
Από τεχνικής πλευράς, για την υλοποίηση της ιστοσελίδας χρησιμοποιήθηκαν δωρεάν εργαλεία ελεύθερου λογισμικού/λογισμικού ανοικτού κώδικα, γεγονός που της προσφέρει μεγάλη επεκτασιμότητα και συμβατότητα με όλα τα νέα στοιχεία του WEB.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα νέα του συνδυασμού, να γνωρίσουν τους υποψήφιους διαβάζοντας αναλυτικά το βιογραφικό καθενός καθώς επίσης και επικοινωνήσουν μαζί τους, να δημοσιεύσουν τις προτάσεις τους για τον νέο Δήμο Πέλλας, να συζητήσουν σχετικά με τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει άλλοι επισκέπτες και να συνομιλήσουν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Chat που έχει ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα.
Facebook, Twitter, RSS
To ηλεκτρονικό εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Ενότητας είναι διασυνδεμένο με την σελίδα του συνδυασμού στο Facebook και υπάρχει η δυνατότητα οι επισκέπτες να σχολιάζουν απ’ ευθείας όλες τις αναρτήσεις της σελίδας.
Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν την Δημοτική Ενότητα στο Twitter (www.twitter.com/dimotikienotita) έτσι ώστε να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για όλα τα νέα του συνδυασμού έχοντας και την δυνατότητα του σχολιασμού όλων των δελτίων τύπου και των ανακοινώσεων.
Επιπλέον με τη χρήση των ροών δεδομένων RSS οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν στη ροή της Δημοτικής Ενότητας λαμβάνοντας και μέσω αυτής άμεση ενημέρωση για όλα τα θέματα του συνδυασμού είτε από τον υπολογιστή τους είτε ακόμη και από το κινητό τους.
Flickr, YouTube
Η ιστοσελίδα της Δημοτικής Ενότητας παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν όλες τις φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του συνδυασμού μέσω του Flickr (www.flickr.com/dimotikienotita) όπου βρίσκονται κατηγοριοποιημένες ανά δραστηριότητα κάνοντας έτσι ευκολότερη την αναζήτηση και την παρακολούθηση τους.
Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό κανάλι στο YouTube (www.youtube.com/dimotikienotita) όπου θα αναρτώνται αποσπάσματα video από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του συνδυασμού.
Περιεχόμενο, χρήσιμες πληροφορίες
Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τον νέο τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, τους σταυρούς προτίμησης ή ακόμη και το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει.
Επιπλέον έχει σχεδιαστεί ειδικός τομέας για τα Μ.Μ.Ε. μέσω του οποίου υπάρχει διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή το λογότυπο, όλο το έντυπο υλικό του συνδυασμού, οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του δημάρχου Γιαννιτσών και υποψήφιου δημάρχου Πέλλας, Νίκου Παπανικολάου καθώς επίσης και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά spots του συνδυασμού.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γιαννιτσών, επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Στην εποχή των νέων τεχνολογιών, της τραχύτητας στην επικοινωνία αλλά και της μετάδοσης των γεγονότων, ο Συνδυασμός μας δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής. Βάζουμε στην υπηρεσία των πολιτών ηλεκτρονικά μέσα, όπως η ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο για να αναδείξουμε τις θέσεις μας για τον Καλλικράτη, τα πρόσωπα που συγκροτούν τη «Δημοτική Ενότητα», το Στρατηγικό μας Σχέδιο ενώ παράλληλα δίνουμε βήμα στο ν κάθε πολίτη να τοποθετηθεί με βάση τα παραπάνω η ακόμη να καταθέσει κάτι καινούργιο, δημιουργικό και αναγκαίο για τον τόπο μας.
Με σεβασμό στην άποψη των πολιτών και με υπευθυνότητα δημιουργήσαμε ένα πεδίο ανοιχτού διαλόγου, γιατί πιστεύουμε σε αυτόν και στην ελεύθερη έκφραση. Άλλωστε για όλους εμάς στη Δημοτική Ενότητα η άποψη του πολίτη είναι αυτή που μετράει και την καθιστούμε κυρίαρχη μέσα από αυτή τη διαδικασία, στην οποία καλώ όλους του δημότες του νέου δήμου Πέλλας να συμμετέχουν ενεργά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: