Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεργοδοτών και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που καταργούν το βασικό μισθό και μεροκάματο. Με τον εκβιασμό της απόλυσης ή του κλεισίματος οι μεγαλοεργοδότες επιβάλλουν μισθούς εξαθλίωσης, καταργώντας την Εθνική Συλλογική και τις Κλαδικές συμβάσεις.
Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα. Η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, η δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων, η ισοπέδωση των κατακτήσεων στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, μέσω της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Για αυτό τα στηρίζουν η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων. Αλλά και κατά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, που με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, κρύβουν και δικαιολογούν τους αντιδραστικούς στόχους των βάρβαρων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, τη στρατηγική του «ευρωμονόδρομου».
Η εργατική τάξη έχει χρέος να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να μην σκύψει το κεφάλι. Έχει τη δύναμη, με οργάνωση και ταξική ενότητα να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για το δίκιο και την προοπτική της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της εθνοσυνέλευσης της λαϊκής εξουσίας της Κούβας και ενόψει της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του ψηφίσματος για την άρση του αποκλεισμού της Κούβας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Στις 26 Οκτώβρη 2011 για άλλη μια φορά θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα που απαιτεί την άρση του οικονομικού εμπορικού, οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο λαό της Κούβας από το 1962.
Πρόκειται για τον πιο σκληρό και πιο παρατεταμένο αποκλεισμό που έχει γνωρίσει η ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, για μια εγκληματική πολιτική που έχει προκαλέσει στη σοσιαλιστική Κούβα τεράστιες ζημιές πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποσκοπεί στο «στραγγαλισμό» του κουβανικού λαού και την παράδοσή του στις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις.
Η κυβέρνηση του Ομπάμα, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των αμερικάνικων κυβερνήσεων, έδωσε το Σεπτέμβρη του 2010 νέα παράταση στον αποκλεισμό που επιβάλλεται μέσω του Νόμου περί Εμπορίου με τον Εχθρό, λες και η Κούβα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τις ΗΠΑ. Παράλληλα διατηρεί σε ισχύ τους Νόμους Εξωτερικής Βοήθειας του 1967, Τοριτσέλι του 1992, Χελμς Μπάρτον του 1996 που διεθνοποιούν τον αποκλεισμό.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν ποικιλοτρόπως με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τις αντεπαναστατικές ομάδες, ολόκληρο στρατό μισθοφόρων, ΜΚΟ και εγκληματικών οργανώσεων. Στηρίζουν από κοινού με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και τα ΜΜΕ των μονοπωλίων μια πρωτοφανή προπαγανδιστική εκστρατεία ψεύδους, χειραγώγησης και ιδεολογικής πίεσης. Περιφρονούν τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τον αποκλεισμό και αποδείχνουν με τη στάση τους ότι το «Διεθνές Δίκαιο» σήμερα υφίσταται μόνο ως δίκαιο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Η επίθεση στην Κούβα είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε λαού να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη του. Είναι μέρος της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα. Συμβαδίζει με τη αντικομμουνιστική υστερία και τις αντιδημοκρατικές αυταρχικές ρυθμίσεις που προωθούνται σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μερίδιο ευθύνης. Στηρίζει την κοινή θέση της ΕΕ, την πολιτική και τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κούβα.
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, που δέχονται σήμερα στο όνομα της κρίσης μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε δικαίωμά τους, στέκονται στο πλευρό της Κουβανικής επανάστασης.
Τα αισθήματα αλληλεγγύης και φιλίας των εργαζομένων προς τον Κουβανικό λαό να μεταφραστούν ακόμη πιο αποφασιστικά σε συγκεκριμένη δράση

  • για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ
  • για την κατάργηση της απαράδεκτης «κοινής θέσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • για την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών
  • για την υπεράσπιση του σοσιαλισμού απέναντι στις καμπάνιες χειραγώγησης και λάσπης, απέναντι στην ιδεολογική επίθεση του ιμπεριαλισμού.

Να εκφραστούν σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: