Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Μια ημέρα στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών»

«Μια συνηθισμένη μέρα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γιαννιτσών είναι ωραία και μερικές φορές μπορεί να γίνει περίεργη…
Μπορεί να διαφωνήσουμε με κάποιο παιδάκι, να έχουμε κάποια γιορτή και να πρέπει να κάνουμε πρόβες, αλλά και πολλά άλλα μπορούν να συμβούν.
Το Κ.Δ.Α.Π
είναι ένα κτίριο. Βασικά δεν είναι μόνο αυτό. Το πρωί είναι ένας χαρούμενος, πολύχρωμος, φωτεινός και γεμάτος ζωηρές φωνές παιδικός σταθμός. Το απόγευμα  πάνε  τα μεγαλύτερα παιδιά  και περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο. Και κάνουν διάφορες δραστηριότητες, όπως χορό με την κα Ελπίδα, χαλκό με την κα Ελένη και διάφορες κατασκευές και θεατρικά με την κα Ναταλία και βέβαια όμως έχουμε και μια καθαρίστρια την κα Ουρανία.
 Στο Κ.Δ.Α.Π πάω μόνο όταν έχω τελειώσει τα μαθήματα μου και δεν έχω φροντιστήριο. Στο Κ.Δ.Α.Π με πηγαίνει και με φέρνει ο μπαμπάς μου. Ο  καιρός που είμαι εδώ είναι πολύ λίγος σε σχέση με μερικά παιδάκια. Είμαι έναν χρόνο κι όμως το έχω αγαπήσει!! Έχω κάνει φίλους και μου αρέσει!»


Αυτές τις εντυπώσεις εξέφρασε η μαθήτρια της Δ΄ Δημοτικού Σ. Γκιντσούδη, η οποία απασχολείται καθημερινά στο χώρο του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. Το εκπαιδευτικό τμήμα λειτουργεί δωρεάν για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δραστηριοποιείται κάθε απόγευμα στο κτίριο του Γ΄ Δημοτικού Παιδικού σταθμού (οδός Στράντζης).
Οι φετινές συλλογικές δραστηριότητες των παιδιών, ολοκληρώνονται τέλη Ιουλίου και την Δευτέρα 11 Ιουλίου λήγει η προθεσμία των φετινών εγγραφών, στις οποίες ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός υποψηφίων.
Αντίστοιχα, να διευκρινιστεί ότι το τμήμα απευθύνεται σε εργαζόμενες και άνεργες μητέρες, οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους, ώστε  να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους.
Το τμήμα του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Γεωργίου κατά την ετήσια έκθεση έργων ξυλογλυπτικής, πυρογραφίας και Αγιογραφίας, ενώ προσκάλεσε αντίστοιχα την αρμόδια των τμημάτων διδασκαλίας σε μια παρουσίαση εντός της τάξης τους. Επισκέφθηκε παράλληλα την ετήσια έκθεση των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗΚΕΠΑΠ, η οποία φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, όπου μαθητές και προσωπικό εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα όλων των τμημάτων και αυτού της χαλκογραφίας, στο οποίο δραστηριοποιούνται και εντός του ΚΔΑΠ.
Στην πορεία απόλαυσαν ατελείωτο παιχνίδι κατά την ημερήσια εκδρομή τους στον «Πλατανότοπο», όπου διεξήγαγαν αγώνες ποδοσφαίρου και παρακολούθησαν το ετήσιο τουρνουά τένις. Οι ημερήσιες εξορμήσεις του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο 2 Ιουλίου, με την μετακίνηση των παιδιών με λεωφορείο του Δήμου Πέλλας,  στην φάρμα «Μαϊλιάνη», στις παρυφές Πάϊκου, όπου εκεί τα παιδιά απασχολήθηκαν σε δημιουργικό παιχνίδι.
Είναι ευδιάκριτη πια η ποιότητα της λειτουργίας του τμήματος, η οποία  κέρδισε τις εντυπώσεις της προαναφερόμενης μαθήτριας και όλων των παιδιών, που ολοκλήρωσαν φέτος τις δραστηριότητές τους στο συγκεκριμένο Κέντρο.
Βασική προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι να γίνουν  εγγραφές, οι οποίες ενίσχυσαν το τμήμα με πολυάριθμους μαθητές, η υποδοχή των παιδιών από το Σεπτέμβριο και η ανανέωση των στόχων για τη νέα σχολική χρονιά.
Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!


Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών
Ανατολή Κερασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: