Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΗΓΩΝ ΚΑΡΚΑΓΙΑ


Ο Δήμος Έδεσσας οργάνωσε μία πραγματικά μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό του ρέματος στην περιοχή των πηγών Καρκάγια. Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή των πηγών, που αναδείχτηκε πρόσφατα, υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει ενταθεί από το 2004 μέχρι σήμερα. Λόγω του χαρακτήρα της περιοχής αποφασίστηκε η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την απομάκρυνση των μπαζών και σκουπιδιών που έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία των πολιτών εάν μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, με τον γεωλόγο συντοπίτη μας, κ. Παντελή Παπάζη και άμεσους συνεργάτες του αποφασίστηκε ο καθαρισμός της περιοχής να γίνει με εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, καθώς το κόστος πιθανής εργολαβίας θα ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν υπάρχουν εγγεγραμμένες οι συγκεκριμένες πιστώσεις. Επιπρόσθετα, ο εθελοντισμός στην παρούσα οικονομική συγκυρία, εντείνει το αίσθημα  της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.
Ο Δήμος Έδεσσας προσκάλεσε εθελοντές, τόσο επαγγελματίες με το μηχανολογικό εξοπλισμό τους, όσο και πολίτες που προσφέρθηκαν να τις πολλές και ποικίλες δουλειές που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της μεγάλης επιχείρησης καθαρισμού της περιοχής των πηγών Καρκάγια. Σε πείσμα της κυρίαρχης αντίληψης ότι ζούμε σε εποχές ατομικισμού και αδιαφορίας για το κοινό καλό, η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου για εθελοντική προσφορά ήταν πολύ μεγάλη. Αποτελεί τιμή για την τοπική κοινωνία ότι η προσφορά των συμπολιτών μας κάλυψε τις ανάγκες της επιχείρησης καθαρισμού, ενώ το οικονομικό συμφέρον για το Δήμο Έδεσσας, που κάλυψε μόνο τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης είναι πολύ μεγάλο. Οι εθελοντές συμπολίτες μας έδωσαν το παράδειγμα ευαισθητοποιημένων συμπολιτών και απέδειξαν ότι η κοινωνία μας είναι ευαισθητοποιημένη και μπορεί να ανταπεξέλθει με συμμετοχή.

Προεξάρχοντος του γεωλόγου, κ. Παντελή Παπάζη, εθελοντικά συμμετείχαν στον καθαρισμό της περιοχής ο Αντώνης Μυλωνάς (τσάπα), ο Δημήτρης Μυλωνάς (τσάπα), ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς (τριαξονικό φορτηγό), ο Κωνσταντίνος Ροδοβίτης (τριαξονικό φορτηγό), ο Θωμάς Ροδοβίτης (τριαξονικό φορτηγό), ο Νικόλαος Νούσιας (τριαξονικό φορτηγό), που μαζί με τα τρία φορτηγά αυτοκίνητα του Δήμου Έδεσσας και το φορτωτή που διέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μετέφεραν πάνω από 50 φορτηγά μπαζών και σκουπιδιών.  Στην επιχείρηση δυναμικό παρόν έδωσαν παλιοί και νέοι Πρόσκοποι της Έδεσσας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλοί κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λύκων, που βοήθησαν σημαντικά το έργο.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους, αναφέροντας τα εξής «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Παντελή Παπάζη, που βοήθησε τα μέγιστα στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και τους Αντώνη Μυλωνά, Δημήτρη Μυλωνά, Κωνσταντίνο Μυλωνά, Κωνσταντίνο Ροδοβίτη, Θωμά Ροδοβίτη, Νίκο Νούσια, Σωτήρη Τρύφων, τους προσκόπους και τους κατοίκους των Λύκων που βοήθησαν εθελοντικά, αλλά και τους εργαζόμενους στο Δήμο Έδεσσας Κύρο Μπουκουβάλα,  Μάρκο Μάρκου και Γιώργο Τσιλιγιάννη και το χειριστή του φορτηγού της Π.Ε. Πέλλας Βασίλη Καραθάνο, που εργάστηκαν πέρα από το ωράριο της εργασίας τους για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο εθελοντισμός είναι η κρυφή δύναμη της κοινωνίας μας. Ποτέ άλλοτε δεν έγινε τόσο σημαντικό και μεγάλο έργο με τόσο λίγα χρήματα κι αυτό οφείλεται στους εθελοντές, που τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Ο Δήμος Έδεσσας και οι εθελοντές έκαναν το καθήκον τους, η περιοχή της Καρκάγια είναι καθαρή από σκουπίδια και μπάζα. Όλοι μας οφείλουμε να διατηρήσουμε την περιοχή καθαρή για να μην υπάρξουν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον. Ο Δήμος θα τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες και περίφραξη για την αποτροπή ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, αλλά χρειάζεται ο αυτοέλεγχος όλων μας προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας καθαρό».





Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: