Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας σχετικά με τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.

« Αναγνωρίζουμε την μακρόχρονη Ιστορία και την τεράστια προσφορά του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στον αθλητισμό με τα δεκάδες τμήματα και τα χιλιάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των φίλων του ΗΡΑΚΛΗ.
Θεωρούμε όμως ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στοιχείο της σαπίλας αυτής είναι να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ.
Αυτό το τέρας το ανέπτυξαν βήμα το βήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με τα διάφορα θεσμικά όργανα, τους επιχειρηματίες, την ΕΠΟ και την UEFA.
Μετά από όσα έχουν συμβεί στο χώρο του  επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αυταπάτες εξυγίανσης του.
Αυτό που χρειάζεται και που η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα δεν θέλουν να κάνουν, είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων στο στοίχημα και σε άλλα παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές.
Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του λαού και σε βάρος των επιχειρηματικών ομίλων. »

     
                                                                                       Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: