Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Η γιορτή της μητέρας είναι αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε οικογένειας, αλλά και στη δημιουργό της ζωής και ταυτότητας κάθε ανθρώπου. Την ημέρα αυτή εκδηλώνουμε εορταστικά την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό της, που είναι ταυτισμένο με την ίδια τη ζωή και τη συνέχειά της. Οι πιο ευγενείς έννοιες και αξίες όπως η αγάπη, η στοργή, η δοτικότητα και αν χρειαστεί και η θυσία για τα παιδιά και την οικογένεια, βρίσκουν την πλήρη και ολοκληρωμένη τους διάσταση στο πρόσωπό της.
Μέσα στην πάροδο των αιώνων, η ουσιαστική προσφορά κάθε μητέρας δεν αμφισβητείται και είτε φανερή είτε κρυφή, διαμορφώνει πολλές φορές την ίδια τη ροή της ιστορίας και την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.
Η ημέρα αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και υπόμνηση για την οφειλόμενη στήριξη που της αξίζει, από την οργανωμένη Πολιτεία, μια που η σύγχρονη μητέρα είναι και εργαζόμενη, έτσι ώστε να μπορεί να επιτελεί με τους καλύτερους όρους το ρόλο της προς τα παιδιά και την οικογένεια, σε συνδυασμό με την εργασία της.
Εμείς αναγνωρίζουμε το σημαντικό και πολυσύνθετο έργο της και την επιβραβεύουμε για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει να επιτύχει σε όλους τους τομείς.
Εύχομαι στην κάθε μητέρα επί της γης, χρόνια πολλά.  

Δημήτριος Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: