Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ


Σε μία παρατεταμένη θερινή περίοδο, ο πύρινος εφιάλτης ξεκινώντας από τις γραμμές του ΟΣΕ απείλησε την περιοχή της Έδεσσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Τα δύο κύρια πύρινα μέτωπα, στην περιοχή του Κλεισοχωρίου και στο Σάμαρι, ήταν μεγάλες απειλές και η αντιμετώπισή τους είχε μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου εδάφους στο οποίο εξελίχθηκαν.
 
Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι μας σπεύσαμε άμεσα στην περιοχή της εξέλιξης των πυρκαγιών. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν αυτός που μας έσωσε από μία μεγάλη καταστροφή. Είχα την τύχη να συνεργαστώ στο συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης με ανθρώπους που όχι μόνο γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, αλλά και έχουν διάθεση για προσφορά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, που με γνώση και επιτυχημένους χειρισμούς μας οδήγησαν στο τελικό θετικό αποτέλεσμα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους υπαλλήλους του Δασαρχείου και κυρίως τους εθελοντές πολίτες, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.
Τολμώ να πω ότι μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους φορείς και τους πολίτες, βγαίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: τα κοινωνικά αντανακλαστικά της Έδεσσας λειτουργούν άριστα, οι θεσμοί συνεργάζονται με τους εθελοντές πολίτες και αυτό είναι μία πετυχημένη συνταγή για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας.


Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: