Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Μια πρώτη προσέγγιση έγινε στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην συνάντηση φορέων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που οργανώθηκε από το Δήμο Έδεσσας και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Τουρισμού, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας και την Ανατολική Αναπτυξιακή, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
Έγινε απόλυτα σαφές ότι ένα πρώτο βήμα αποτελεί η συνεχής ενημέρωση των επιχειρήσεων στον τουρισμό, μιας και η εξοικονόμηση ενέργειας στις σημερινές συνθήκες αποτελεί κανόνα επιβίωσης με την συνακόλουθη εξοικονόμηση χρημάτων. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χρήστος Βερυκούκης, ήδη το πετρέλαιο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταστεί εντελώς απαγορευτικό για την θέρμανση  τουριστικών μονάδων και καταλυμάτων, κάτι που θα σημάνει αυτόματα μεγάλη αύξηση στο λειτουργικό τους κόστος και φυσικά αρνητική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά τους.
Το δίκτυο  RELACS είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενεργειακά Αειφόρων Τουριστικών Καταλυμάτων, το οποίο παρέχει την κατάλληλη τεχνογνωσία αρχικώς για εξοικονόμηση και δευτερευόντως για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ στο τρίτο επίπεδο υπάρχει βράβευση και ειδική προβολή για την διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Εάν λοιπόν είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή ξενώνα και θέλετε να μειώσετε το κόστος λειτουργίας του και παράλληλα με την εξοικονόμηση ενέργειας να προσφέρετε πιο «πράσινες» τουριστικές υπηρεσίες, μπορείτε να συμμετέχετε. Περισσότερες πληροφορίες στο 2381023101 κ. Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος ΔΗΚΕΔΕ.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: