Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι «πράσινοι» κορυφαίοι δικαιώνουν τη ΝΔ

«Δικαίωση της ΝΔ δια στόματος υπουργών του ΠΑΣΟΚ», βλέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως η ομολογία της αποτυχίας, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους.

Οι «πράσινοι» κορυφαίοι δικαιώνουν τη ΝΔ
Την άμεση προσφυγή στις κάλπες, το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου, πρεσβεύουν τα στελέχη της Συγγρού, επιμένοντας στην ανάγκη τροποποιήσεων, σήμερα που –όπως λένε- ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων ήταν απόλυτα καταστροφική.
«Οι προτάσεις της ΝΔ  για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή», διαμηνύουν μάλιστα κορυφαία στελέχη της παράταξης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθούν νέο πετσόκομμα των συντάξεων και νέες οριζόντιες περικοπές, τώρα μάλιστα που έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα πως ο Αρμαγεδδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής.
Οι δηλώσεις της «μετάνοιας»
Επιτελικά στελέχη της Συγγρού, τονίζουν μάλιστα πως μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -ο ένας μετά τον άλλον- επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, αποκηρύσσοντας, μετά βδελυγμίας, την μνημονιακή πολιτική, και χρεώνοντας το «έγκλημα» της πολιτικής που μέχρι εχθές στήριζαν, αποκλειστικά, στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ, «ανέλαβε» μάλιστα εχθές να θυμίσει σειρά πρόσφατων δηλώσεων «πράσινων» κορυφαίων, προκειμένου να υπογραμμίσουν την επιχείρηση εξαγνισμού τους, από την πολιτική που υπηρέτησαν.
· Ευ. Βενιζέλος (12.12.11): «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».
· Α. Λοβέρδος (18.12.11): «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου».
· Μ. Χρυσοχοΐδης (19.12.2011): «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».
· Φ. Σαχινίδης (19.12.11): «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».

Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: